Novosti Sport Događanja

Preminula Marija Azenić - Baka velikogoričke odbojke

14.03.2020. / Damir Žbulj

Marija Azenić, legendarna Baka velikogoričke odbojke, preminula je u 89. godini, nakon duge borbe s teškom bolešću.

Suprug Antun Azenić Deda doveo je vrhunsku odbojku u Veliku Goricu, davao je cijelog sebe u taj sport i klub Azenu kojeg je osnovao, a Baka je u svemu tome 'rame uz rame' bila uz njega.

Azena je u Lijepoj našoj svojevremeno stigla do vrha, u vitrine je 2003. spremljen pokal Kupa Hrvatske, klub je stigao do finale domaćeg prvenstva, nastupao u Europi, a sve zahvaljujući prvenstveno neumornoj energiji i entuzijazmu cijele obitelji Azenić, od nažalost pokojne kćeri Snježane i Svena Ušića do unuka Senne, Marije, Ane, Simone i Davida, koji je očevim stopama krenuo put košarke, ali i svih odbojkašica koje su ostavile trag u klubu.

Baka je u dvorani bila nedavno, na posljednjem okupljanju na Memorijalnom turniru Deda Azenić, teškog zdravstvenog stanja, ali je zahvaljujući zetu Svenu ipak došla tamo gdje je provela većinu svog života, među mladim sportašicama, odbojkašicama.

Bez Dede je velikogorički sport ostao prije nešto više od 15 godina, i Snješka nas je prerano napustila prije gotovo dvije godine, a sad im se priključila i Baka naše odbojke...

"Baka, pozdravi nam našeg Dedu i Snješku," emotivna je oproštaja poruka iz HOK Gorica, koji se trudi nastaviti tradiciju Azene i sigurnim stopama vratiti velikogoričku odbojku tamo gdje joj je i mjesto.

 

(Foto: azena.hr)

Podijeli