Novosti Sport Događanja

[PRIJENOS UŽIVO] Gorica favorit za prolazak u četvrtfinale Kupa, Sabljak najavio rotacije u momčadi

27.10.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice u srijedu od 15 sati na Gradskom stadionu igraju dvoboj osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, kako se to prestižno nogometno natjecanje od nedavno službeno zove.

U goste stiže trećeligaš Mladost iz Ždralova, ekipa koja trenutno drži treću poziciju 3. HNL Sjever i koja je u tom društvu primila najmanje golova.

Turopoljski prvoligaš apsolutni je favorit i mogao je biti prezadovoljan ždrijebom, no, opasnost postoji i ovu utakmicu treba se shvatiti maksimalno ozbiljno.

U tjednu između gostovanja na Poljudu i domaćeg dvoboja s Dinamom.

"Utakmica u Senju protiv Nehaja nam je bila neka pouka. Dobili smo informacije o Mladosti, dobri su, kvalitetni. Imaju najmanje primljenih pogodaka, dosta zabijaju. Imaju prema naprijed nekoliciju zanimljivih igrača, vole igrati, ne vole previše 'nabijati' loptu," najavio je pomoćni trener Gorice Saša Sabljak.

"U Splitu je bila velika energetska potrošnja. Bit će određenih izmjena, rotacija i možda će četiri do pet igrača dobiti veću minutažu nego inače. Dobit će priliku pokazati na ovoj utakmici ono što mi znamo kroz treninge, kako bi u nastavku prvenstva mogli dobivati značajniju minutažu, kako bismo imali što više igrača u rotaciji i da sezonu iznesemo na najbolji mogući način," istaknuo je Sabljak.

Mladost je u prošloj fazi Kupa izbacila zaprešićki Inter, no, nekadašnji 'Div iz predgrađa' je trenutno u katastrofalnom stanju i to nije pravi pokazatelj snage i mogućnosti ekipe iz naselja blizu Bjelovara.

Utakmica se igra od 15 sati, uz prijenos uživo na YouTube kanalu HNK Gorica, a u početnoj postavi bit će Kotarski, Musa, Steenvoorden, Krizmanić, Keita, Janković, Babec, Mitrović, Šroler, Fruk i Stojanovski.

 

Podijeli