Novosti Sport Događanja

[PRIJENOS UŽIVO] Lucian Bura, Filip Goričanec i Lukrecija Čurek u finalu Svjetskog prvenstva u rukometu na pijesku!

26.06.2022. / Damir Žbulj

Hrvatska je rukometna velesila u rukometu na pijesku, a dio naše sjajne generacije koja je izborila finale Svjetskog prvenstva su i naš Velikogoričanin Lucian Bura i njegov klupski suigrač iz HRK Gorica Filip Goričanec.

Važna karika u hrvatskoj reprezentaciji je i Lukrecija Čurek, fizioterapeutkinja, koja se ovog lipnja brinula i o zdravlju naših juniora, aktualnih svjetskih prvaka!

Hrvatska je na otvaranju natjecanja u grčkom Heraklionu na otoku Kreti pobijedila Urugvaj i Ekvador...

“Prvi dan, dvije utakmice, uvijek se teže uđe u turnir. Prvu utakmicu smo odradili rutinski. Bili smo jako zadovoljni s time što smo odradili. Pripremali smo se za Ekvador, imali smo malo grešaka i u prvom i u drugom setu. Neke stvari koje smo se dogovarali, možda nisu bile ispunjene, ali smo u utakmicu ušli hladne glave te završili dan s dvije pobjede," prokomentirao je Bura na kraju prvog dana natjecanja.

Nakon pobjede nad Španjolcima Hrvati su u drugi krug natjecanja krenuli kao prvi u skupini, a u tom slavlju Bura je briljirao s 13 pogodaka.

Trećeg dana Svjetskog prvenstva, hrvatska muška seniorska reprezentacija upisala je dvije nove pobjede u glavnoj fazi natjecanja. Odabranici Mladena Paradžika slavili su nad reprezentacijom Argentine 2:0 (30:16, 28:26) i Sjedinjenih Američkih Država 2:0 (23:20, 22:21) u setovima.

Oba susreta prokomentirao je Filip Goričanec. “Ušli smo u obje utakmice kao favoriti, ali riječ je o jako neugodnim ekipama i ako ne dođeš fokusiran i spreman, mogu raditi velike probleme kao što se i pokazalo na kraju. U obje utakmice, u prvim setovima bila je jako dobra obrana, golmani su nam olakšali posao, pa je i u napadu bilo lakše. U drugim setovima promašili smo nekoliko zicera što je dovelo do nervoze, ali na kraju sve je dobro završilo. Treba biti opušten, posložiti taktiku, popraviti realizaciju, uzeti par laganih lopti u obrani i na kraju bi sve trebalo biti dobro”, rekao je Goričanec koji je u oba susreta upisao 12 pogodaka.

Lucian Bura je bio prvi strijelac reprezentacije i u pobjedi nad Grčkom, kojom je osigurano četvrtfinale.

U četvrtzavršnici su Hrvati dobili Norvežane, au polufinalu ponovno domaćina Grčku.

Protiv Norveške istaknuo se Goričanec s 11 pogodaka, dok je Bura protiv Grčke imao devet pogodaka.

Finalna utakmica na rasporedu je u nedjelju, 26. lipnja, u 18 sati po hrvatskom vremenu, a protivnik s druge strane terena bit će Danska, koja je u polufinalu svladala reprezentaciju Brazila 2:1 u setovima (16:21, 17:16, 6:4).

”Recept za zlato je pobijediti utakmicu protiv Danske. Oni znaju sve o nama, mi znamo sve o njima i to će biti rukometni klasik kao i u finalu Europskog prvenstva prošle godine. Nadam se da ćemo ove godine mi biti ti koji će uzeti zlato”, najavio je kapetan reprezentacije Ivan Jurić.

Hrvatska je najefikasnija reprezentacija Svjetskog prvenstva i vjerujemo kako će to i dokazati u finalu.

Lucian Bura je uvjerljivo najbolji strijelac sa 151 pogotkom!

Okršaj Hrvatske i Danske bit će repriza prošlogodišnjeg finala Europskog prvenstva, nadamo se s drugačijim ishodom i zlatom oko vrata naših rukometaša.

 

Utakmica je na rasporedu od 18 sati po hrvatskom vremenu, uz izravan prijenos na YouTube kanalu IHF-a.

 

(Foto: Cabraja / kolektiffimages)

 

Podijeli