Novosti Sport Događanja

Prilika za povijesni plasman u osminu finala Kupa: Na Udarniku mora pasti Vinogradar

30.09.2020. / Damir Žbulj

Nogometni klub Kurilovec maestralno je otvorio novu sezonu, na vrhu je ljestvice 3. HNL Središte, u finalu Županijskog kupa trofej je obranio preko Gorice, prošao je Papuk, prvu prepreku u Hrvatskom nogometnom kupu...

No, Pericu Vidaka i njegove igrače ove srijede očekuje najveći izazov, najvažnija utakmica u ovom razdoblju, u goste na udarnik od 15.30 sati stiže Vinogradar, bivši veliki trećeligaški rival, koji je nakon iznenadne smrti Ivana Rubinića morao natjecanje nastaviti u dvije razine nižem rangu, Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi. Nije im tamo loše, u sredini su poretka, a u prošlom kolu napunili su mrežu Rakovog Potoka...

Naravno, u njihovim redovima više nije Igor Čagalj, nemaju niti nezaustavljivog topnika Igora Prijića, rasplinula se njihova respektabilna momčad, ali i dalje Kurilovčanima mogu biti izuzetno neugodan suparnik.

Dominik Jurinić, Bruno Vađina, Gabriel Koluder, Vedran Jambrović i Mihael Stepinac bili su strijelci u prošlom kolu JŽNL, ali vjerujemo kako put do gola sjajnog Debijađija neće pronaći.

Kurilovec je na kraju prošlog intenzivnog tjedna igrao veliki derbi s tada drugoplasiranim Trnjem lidersku poziciju na ljestvici, koju je uspješno i obranio.

Samo tri dana kasnije otvara se prilika za povijesni uspjeh i ulazak u osminu finala Kupa, ali i da se i ove sezone u jednom spektakularnom dvoboju odmjere snage s našim prvoligašem. Bio bi to vjerojatno Osijek, kao što je to prije dvije godine bio Slaven Belupo ili lani Prelecova Istra 1961.

No, sada na još jednoj stepenici više u ovom prestižnom natjecanju...

Bio bi to zaista šlag na torti Vidakovog trenerskog rada na Udarniku!

(Foto: NK Kurilovec)

Podijeli