Novosti Sport Događanja

Pršir više nije kapetan Gorice, Sopić traku dao novopridošlom Filipu Mrzljaku: Trebamo nastaviti ovako igrati, doći će sve na svoje

19.01.2023. / Damir Žbulj

Pomalo iznenađujuće, baš kao što je u listopadu i preuzeo dužnost od Aleksandra Jovičića, Jurica Pršir ostao je bez titule kapetana Gorice dolaskom novog trenera Željka Sopića.

Sopić je kapetansku traku predao Filipu Mrzljaku, 29-godišnjem veznjaku, koji je tek stigao u svlačionicu turopoljskog prvoligaša.

Službeni debi je imao u 0:0 remiju s Varaždinom.

"Utakmicu su otvorili dobro, s nekoliko dobrih šansi, koje nismo iskoristili. Kasnije smo im prepustili igru, kako bi ih mogli iskontrirati, što se isplatilo na kraju. Šteta što nismo realizirali taj penal, koji bi nam donio velika tri boda i priključak konkurentima," rekao je nakon utakmice.

Gorica je ipak izgledala življe i borbenije u odnosu na izdanja u prvom dijelu sezone.

"Dobra igra podiže moral ekipe, ne smijemo sada 'potonuti' zbog 'izgubljena' dva boda. Trebamo nastaviti ovako igrati, doći će sve na svoje, jer ima još 19 utakmica, puno je bodova u igri. Uz ovakav pristup, malo i sreće, mislim da možemo puno toga ostvariti," dodao je novi kapetan Gorice, koji je prošao Dinamovu nogometnu školu, a ima iskustvo igranja u Rumunjskoj i Rusiji.

U subotu je na rasporedu gostovanje na Maksimiru kod Dinama.

"Ne smije nas interesirati tko je protivnik, nego moramo odigrati što bolje možemo. Ako se neke stvari poklope možemo i tamo osvojiti bodove. Dinamo je velika ekipa, ali mi nemamo kaj kalkulirati, idemo probati uzeti bodove, nema tu previše razmišljanja," optimistično je najavio Mrzljak.

-->>> Suk promašio penal u završnici, Goričani zapucali svoje šanse i osvojili samo bod


Goričani su i dalje na samom dnu ljestvice, sada s osam bodova, pet manje od Šibenika.

"Definitivno smo neloše ušli u utakmicu, stvorili neke prilike i dečki su stvarno dali sve od sebe i ostavili su srce na terenu. Naravno, Varaždin je ekipa koja teži nadigravanju i nije nam bilo lako parirati. Nije nam niti bilo lako složiti momčad, imali smo neke zdravstvene probleme..."

"Rekao sam dečkima u svlačionici - 'glavu gore'. Malo su bili potišteni, ali ovo je maraton, imamo još 19 utakmica i ja sam siguran kako ćemo na kraju doći tamo gdje želimo. Ali, u nogometu nije sve crno ili bijelo. Htjeli smo, željeli smo i to je najvažnije," bio je prvi komentar trenera Sopića.

"Igrači su dali sve od sebe, poštivali su dogovor i detalji su na kraju odlučili. U nekim segmentima utakmice smo bolju igru jednostavno morali okruniti s golom. Na kraju smo imali i taj jedanaesterac, nismo ga realizirali, ali i to je nogomet. Rekao sam Joeyju u svlačionici da je to tako i da je sve u redu..."

Prijelazni rok tek je počeo pa pravo nastupa protiv Varaždina nisu još imali Kristian Fućak, Vinko Petković i Slavko Bralić, posuđeni igrači Osijeka, kao ni Robert Ćosić, koji je stigao iz Rudeša te bivši slovenski reprezentativac Tim Matavž.

"Za Dinamo ćemo imati u rosteru četiri, pet novih igrača. Nadam se da će njihova registracija biti dovršena. Igramo već u subotu, jer je netko 'pametan' odlučio, valjda jer smo zadnji, da igramo za samo tri dana. Teren je bio tako 'dobar' da će nam super doći utakmica za tri dana," poprilično je ironično poručio Sopić, ali za kraj 'smrtno' ozbiljno dodao:

"Idemo hrabro na Maksimir!"

Podijeli