Novosti Sport Događanja

Pršir zabio dva komada, Kurilovčani uvjerljivo prošli kroz 'Dolinu kardinala', na Udarniku u Županijskom kupu slavili i juniori

11.09.2024. / Damir Žbulj

Nogometaši Kurilovca nastavili su briljirati na startu nove sezone pa su nakon dvije pobjede u prvenstvenim okršajima 3. NL Centar bili uspješni i u dvoboju Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije.

Na gostovanju kod NK Pribić u 'Dolini kardinala', rodnom kraju Franje Kuharića i Alojzija Stepinca, kod ekipe koja je u prvom kolu eliminirala Gradiće, Kurilovčani su opravdali ulogu favorita te su s uvjerljivih 4:1 prošli u nastavak natjecanja.

Nije baš sve bilo tako glatko, iako je momčad Senada Harambašića u finišu prvog dijela došla do početne prednosti. Početkom nastavka je Pribić preko Tomića došao do izjednačenja, ali srećom se utakmica ipak nije zakomplicirala.

David Pršir, koji je u igru ušao na startu drugog dijela, je 20-ak minuta prije kraja vratio vodstvo Kurilovcu, a ubrzo je i Borna Cindrić prelomio ovaj dvoboj na gostujuću stranu. David Pršir je u 75. minuti zaključio ovu priču...

U prvih 11 bili su Patrik Crnolatec, Jakov Caganić, Mijo Šarić, Ante Banić, Vito Ferina, Mateo Pršir, Jurica Žlebečić, Antonio Novak, kapetan Stjepan Završki, Josip Juraj Radočaj i Ante Ožanić, dok su priliku s klupe dobili Dario Banić, dvostruki strijelac Pršir, Tadija Vrdoljak, Borna Cindrić, Niko Šestak te Antonio Francesco Brunetti, 19-godišnjak rođen u Njemačkoj, koji je stigao iz Maksimira.

Svoj dvoboj osmine finala Županijskog kupa u Buševcu protiv Save Strmec Polet igra 18. rujna.

Uspješni su u Kupu NSZŽ bili i juniori Kurilovca, s mislima na što uspješniji oporavak svog suigrača Ivana Šćepinu!

Oni su s 2:0 eliminirali zaprešićki Inker, golovima 'džokera s klupe' Andrije Forjana i Matije Čumpeka. Za Kurilovec, kojeg vodi Hrvoje Jančetić, igrali su Marko Ojvan, Josip Tokić, Martin Skrbin, Luka Klafurić, Mihael Prša, Kristijan Dobrenić, kapetan Filip Kraljević, Gabriel Blažević, Benjamin Balinčić, Lovro Huzjak, Patrik Vidović te Luka Đurašić, Vito Mikulaj, Domagoj Haljinko, Gabrijel Brnada i junaci ovog slavlja, Forjan i Čumpek.

Uspješna je u ovoj fazi bila i Gorica, koja je čak s 10:0 deklasirala Vrbovec. Arona Fall zabio je hat-trick, dvostruki strijelci bili su Georgi Atanasov Stojanov i Benjamin Dulčić, a jednom su mrežu domaćina tresli Petar Topić, Romeo Štefanac i Jura Kordej.

 

 

Podijeli