Novosti Sport Događanja

Prvak Hrvatske pokazat će vam male tajne odbojke na pijesku

21.07.2020. / Damir Žbulj

"Odbojka na pijesku je jako interesantan sport, jako je atraktivan, utakmice su kratke i sve se jako brzo odvija," jednom je prilikom pojasnio 25-godišnji Riječanin Josip Pribanić, bivši prvak Hrvatske u odbojci na pijesku, a svojevremeno i član OK Gorica. 

Upravo će Josip ovaj tjedan svratiti u Veliku Goricu te vam pokazati neke tajne ovog atraktivnog sporta.

U srijedu i četvrtak, 22. i 23. srpnja, od 18 do 21 sat u Pješčanoj Areni u Cvjetnom naselju održat će se 'seminar odbojke na pijesku'.

Kotizacija je 50 kuna, prijaviti se mogu i rekreativci, a javite se na 095 8989 729 broj mobitela.

“Ukoliko se želite baviti ovim sportom morate biti fizički spremni i u kondiciji, eksplozivni i snažni i moći izdržati igru na visokim temperaturama koje se znaju dići i do 40 stupnjeva, ali i spustiti se čak i do 5. Igra se po ekstremnim uvjetima. To je sport koji nije kompletno individualan. Kao ekipa morate funkcionirati dobro, ali morate biti dobri i individualno. Morate biti mentalno jaki."

Pribanić je jedan od najuspješnijih domaćih igrača odbojke na pijesku, a osim titule prvaka Hrvatske iz 2018. s Filipom Silićem može se pohvaliti i brojnim međunarodnim uspjesima, poput osvajanja dva peta mjesta na turnirima svjetske serije, što je i danas povijesni rezultat za hrvatsku odbojku na pijesku.

 

Podijeli