Novosti Sport Događanja

Prvoligaški prvijenac Jurice Pršira: Trebao nam je i taj treći gol da budemo mirni, šteta

22.11.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice i Lokomotive odigrali su bez pobjednika derbi sredine prvoligaške ljestvice. Ovim rezultatom obje ekipe i dalje su bodovno izjednačene, Hajduk na četvrtoj poziciji ima pet bodova prednosti i utakmicu manje, dok sedmi Šibenik zaostaje četiri boda.

Jesenski dio sezone nije loš, ali u posljednjih pet prvenstvenih utakmica upisana je tek jedna pobjeda, uz poraz od Dinama i remije s Istrom, Hajdukom i sada Lokosima.

Utakmica na Gradskom stadionu, baš kao nedavno protiv Dinama, ponovno je odigrana u praktički neregularnim uvjetima smanjenje vidljivosti zbog magle, no, to nije zaustavilo Juricu Pršira da postigne svoj prvi prvoligaški pogodak u dresu Gorice.

Nedavno je bio strijelac i za Mlade Vatrene u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo pa momak iz Odranskog Obreža sigurno ovih dana posebno uživa.

Šteta što to nije bilo zaokruženo slavljem nad Lokomotivom...

"Imali smo 2:0 i na kraju smo 'prokockali' taj rezultat. Bili smo stvarno dominantni to prvo poluvrijeme, trebao nam je taj treći gol da budemo mirni. Na kraju smo malo popustili. Šteta," naglasio je Pršir pa se osvrnuo i na nemoguće vremenske uvjete i maglu, koja je iz minute u minutu, kako je utakmica odmicala, bila sve gušća i gušća:

"Nije se vidjelo s gola na gol, bilo je baš teško igrati..."

Toni Fruk ponovno je sjajno na toj lijevoj strani napada Gorice zamijenio Kristijana Lovrića. Postigao je četvrti prvenstveni gol sezone, a sve je lopte pospremio u mrežu lijevom nogom...

"Dobro smo otvorili utakmicu, ali ponavlja nam se taj pad u drugom poluvremenu i mislim da to moramo popraviti. Nakon takvog drugog dijela možda je neriješeno i najrealniji rezultat," iskran je bio Fruk, strijelac prvog pogotka već u trećoj minuti i Prširov kolega iz mlade U-21 hrvatke nogometne reprezentacije.

"Mislim da smo trebali u tom prvom dijelu zabiti još koji gol, ali nije bilo sreće i to nam se obilo o glavu u nastavku."

"Ovo je već druga utakmicu u nizu na domaćem terenu da igramo u ovakvim uvjetima. Nadam se da neće više tako biti u budućnosti. Od utorka krećemo s pripremama za Dragovoljac. Analizirat ćemo ih, iako znamo kako igraju od ranije i idemo po pobjedu i nova tri boda," najavio je ofenzivac Gorice.

Pobjeda protiv 'fenjeraša' u ovom je trenutku veliki imperativ, a posebno jer je u prvom dijelu sezone Dragovoljac na velikogoričkom Gradskom stadionu uspio uzeti bod. Dvoboj je na rasporedu u subotu od 15 sati.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli