Novosti Sport Događanja

Rasploženi Šibenčani kaznili su svaku goričku pogrešku

22.01.2017. / Nefertum IT
Drugi dio prvenstva košarkaši Gorice otvorili su očekivanim porazom od drugoplasiranog Jollya. Razlika u kvaliteti između ove dvije momčadi bila je ipak prevelika te su gosti u utakmici bez obrana slavili sa 109:92.

U odnosu na prvi susret u kojem su Goričani ostali zaleđeni na minus 42, sinoćnja je utakmica donijela određeni pomak prema naprijed. Pogotovo u onom napadačkom dijelu gdje su domaći košarkaši ubacili čak 92 poena. No, za dobiti utakmicu protiv suparnika kakav je Jolly pogreške trebaju biti minimalne, jer gosti koji su također imali visoki postotak šuta kažnjavali su i najmanju pogrešku Goričana koji su već nakon 37 sekundi ostali bez svog ponajboljeg igrača Mašana Vrbice koji je iskrenuo zglob. Njegovo neigranje, ipak se osjetilo.

jolly velika.jpg

Gosti su već tijekom prve četvrtine stekli dvoznamenkastu prednost, no uporni domaćini uspjeli su u drugih deset minuta smanjiti na minus pet (41:46), no trica Scotta sa zvukom sirene donijela je Šibenčanima plus osam prilikom odlaska na odmor. I u nastavku susreta nastavilo se s revolveraškim obračunom, čime su najzadovoljniji mogli biti gledatelji koji su vidjeli i nekoliko atraktivnih zakucavanja.

Jedno od njih bilo je djelo i novopridošlog igrača Gorice Treya McDonalda koji je u svom debiju postigao 20 poena iznenadivši sve prisutne. Njegov sunardonjak Rood Felix Javan sinoć zbog administrativnih razloga nije imao pravo nastupa, te se njegov debi očekuje sljedeće subote u Zaboku.

jolly velika 2.jpg

Kako su treneri vidjeli utakmicu

Boris Džidić (KK Gorica): „U napadu nam je išlo odlično, no ovo je realnost, jer oni su fizički odlično pripremljena momčad s daleko većom rotacijom od nas. Ja sam ovom utakmicom vidio što možemo očekivati u nastavku prvesntva. Žao mi je što smo u početku imali malu dekoncentraciju kada smo im u čistim sutacijama jednostavno dali loptu. Ne ljutim se na svoje igrače zbog toga, jer danas je bilo i nekoliko dobrih stvari“.  

Ivica Velić (KK Jolly JBS): „Ovo je bila utakmica bez obrana gdje smo mi kontrolirali ritam i rezultat. Dobar šuterski dan je došao iz razloga što nismo imali nikakav pritisak od strane Gorice što smo izkažnjavali“.

jolly velika 1.jpg

A-1 LIGA, 14. KOLO
KK GORICA – KK JOLLY JBS 92:109 (17:29, 24:20, 21:28, 30:32)
KK GORICA:
Šutalo 8, Petrović 16, Radoš 3, Mašić 12, Vrbica, Tomić 2, McDonald 20, Osolnik 7, Prgomet 24, Turić. TRENER: Boris Džidić
KK JOLLY JBS: Scott 22, Klepo, Došen 12, Markulin 7, Marić 8, Bilinovac 17, Papac 2, Perković, Novačić 17, Brkić 13, Špralja 11. TRENER: Ivan Velić

Podijeli