Novosti Sport Događanja

Rekordan broj medalja mladih nada velikogoričkog karatea s prvenstva Hrvatske

19.10.2020. / Damir Žbulj

U Rijeci je održano karate prvenstvo Hrvatske u borbama za mlađe dobne uzraste, za djevojčice i dječake od 2012. do 2006. godišta.

Karate klub Velika Gorica je nastupio s rekordnim brojem od 25 natjecatelja, a oboren je klupski rekord sa 14 osvojenih medalja na ovakvom natjecanju.

"Imamo tri prvaka Hrvatske, jedno srebro te čak deset bronci, a i nekoliko natjecatelja je izgubilo u borbama za broncu osvojivši peto mjesto. S time da nismo nastupali s mlađima od 2010. godišta. Brojniji bi bili za još troje natjecatelja, no, zbog bolesti nisu mogli nastupiti Mia Čunčić, Toni Gajšek i Nika Budinski," javio je trener Goran Živković pa posebno naglasio:

"Izrazito smo sretni i ponosni na prikazane borbe naših najmlađih i to nam samo pokazuje kako nas očekuje svijetla budućnost i odlični rezultati u godinama pred nama!"

Naslove prvaka Hrvatske osvojili su Vito Hulina (2009., -35kg), Luka Tačković (2007., -50kg) i Lucija Kirinić (2006., -42kg), a svima je to bilo prvi puta da su se popeli na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

"Svi troje su mladi ali već iskusni natjecatelji te osvajači medalja na prošlim državnim prvenstvima. Zaslužili su zlato, a sigurni smo da nije jedino," dodao je Živković.

Vita Kučan (2008., -45kg) je osvojila srebro i titulu viceprvakinje Hrvatske, a bronce su oko vrata stavili David Lovrinović (2009., -45kg), Mara Gusić (2009., -36kg), Nikola Huzjak (2008., -52kg), Matea Kordić (2008., -45kg), Katja Braica (2008., +50kg), Mihael Potočki (2007., -45kg), Noel Jeromić (2007., -50kg), Lucija Galić (2007., -39kg), Magdalena Stipić (2007., -54kg) i Ema Filković (2007., +54kg).

Još su nastupili Petra Dijanežević, Hana Blažičko Petrak, Andro Vuković, Jan Mirenić, Matej Čarakovac, Luka Lukačić, Ema Jukić, Nika Mirosavljević, Ana Raguž, Kala Ferenčina i Filip Kaurin.

Nastupilo je ukupno nešto manje od 500 natjecatelja, a zbog epidemioloških preporuka nije bilo dopušteno prijavljivati natjecatelje u stariji uzrast kako bi se ispoštivao broj sudionika koji smije biti u dvorani tijekom održavanja samog natjecanja.

"Prvenstvo je bio izvrsno organizirano od strane Hrvatskog karate saveza i saveza klubova s područja grada Rijeke. Provodile su se stroge epidemiološke mjere kako bi se osigurala sigurnost svih prisutnih, a i za pohvalu je da su kategorije počinjale u minutu kako je bilo i predviđeno satnicom natjecanja. Još jednom sve pohvale," zaključio je čelnik karate kluba Velika Gorica.

Idućeg vikenda na rasporedu je prvenstvo Hrvatske u borbama za kadete, juniore i U21 mlađe seniore, a Veliku Goricu će predstavljati Dominik Kučan, Filip Kaurin, Lucija Kirinić, Gabrijela Šoljić, Marin Ćosić, Matej Vuković i Mia Mijović.

 

 

 

Podijeli