Novosti Sport Događanja

Rekreatur 4 u svibnju na novoj lokaciji u Cvjetnom

17.03.2020. / Damir Žbulj

Svjetska pandemija koronavirusa zaustavila je praktički sva svjetska sportska događanja pa tako ona i u našem gradu te samo se možemo iskreno nadati kako će ova krizna situacija što prije završiti i kako ćemo se što prije vratiti normalnom životu, bez bojazni za sebe i svoje bližnje.

Festival sporta i rekreacije Rekreatur donio nam je dašak optimizma objavom predviđenog datuma održavanja ovogodišnjeg, četvrtog izdanja, koje bi trebalo biti 23. svibnja. Vjerujemo kako će se do tada zdravstvena situacija stabilizirati i kako ćemo se ponovno okupiti u proslavi zdravog tijela i zdravog duha.

Posebnost četvrtog Rekreatura bit će i nova lokacija, u velikogoričkom Cvjetnom naselju, gdje se na jednom mjestu nalazi velik broj sportskih terena, od Betonca za nogomet i košarku preko terena za sportove na pijesku do teniskih terena i školske dvorane i bazena.

Ovogodišnje izdanje obuhvatit će sve navedene terene te će se ponovno predstaviti brojni sportovi i sve druge zanimljive mogućnosti rekreacije.

Rekreatur 4 ponovno će na jednom mjestu okupiti brojne naše sugrađane, od onih najmlađih koji će se tek upoznati s brojnim sportovima pa do onih starijih, koji će se imati prilike okušati u onim aktivnostima koje već jako dobro poznaju te iskušati i nešto novo.

"Predstavit će se više od 15 sportskih Udruga, od nogometa, košarke, odbojke, australskog nogometa, biciklizma, tenisa, plivanja, trčanja, atletike, pikada, rolanja, brojnih borilačkih sportova, ulične tjelovježbe, popularnije pod nazivom 'street workout', badmintona, te mnogih drugih," poručili su organizatori iz Športsko-rekreativnog saveza Velike Gorice pa još dodatno istaknuli:

"Bit će tu i brojnih proizvođača zdrave hrane, drugih popratnih sadržaja, a četvrto izdanje Rekreatura bit će ponovno prilagođeno i za one najmlađe. Za njih će biti pripremljeni zanimljivi sadržaji, poput izuzetno popularnog 'šašavog' poligona, uz vodstvo stručnih trenera i animatora pa utrka puzanja beba, obiteljskog fitnessa, hula-hupa, graničara, gumi-gumija..."

Vjerujemo kako će ovogodišnji Rekreatur biti najbolji do sada, ali prije svega se nadamo kako ćemo uskoro prebroditi ova izazovna vremena i kako ćemo 23. svibnja u Cvjetnom uživati svi zajedno u ovom velikom druženju i prazniku sporta i rekreacije!

Podijeli