Novosti Sport Događanja

Rendulić: Imamo problem s Krizmanićem, Lovrić nakon bolesti nije u stanju u kojem je bio prije

20.11.2021. / Damir Žbulj

Nakon reprezentativne pauze nogometaši Gorice na svom će travnjaku dočekati Lokomotivu, koja je u posljednje vrijeme podigla razinu svoje forme, a nedavno je dobila i Dinamo.

Obje ekipe bodovno su poravnate, a ove sezone ostvarili su po šest pobjeda i isto toliko poraza te po tri remija, za 21 osvojeni bod, tri više od Šibenika, koji je u ovom kolu slavio u Puli. Hajduk na četvrtom mjestu ima 24 boda i utakmicu manje od Lokosa i Goričana.

Trener Rendulić pripremao je svoju ekipu za ovaj dvoboj kroz proteklih desetak dana bez nekolicine važnih igrača. Lovrić se tek oporavio od korone, Krizmanića vjerojatno čeka operacija, Kotarski, Pršir i Fruk bili su s hrvatskom U-21 reprezentacijom, dok su sa svojim nacionalnim selekcijama bili Jovičić, Sarić, Marjanović i Doka.

"Imali smo hendikep, jer su momci koji su imali reprezentativne obveze nisu bili s nama. Sedam ih je bilo van pogona, ali su zato ovi ostali radili jako dobro. Zadnjih nekoliko dana smo opet svi zajedno i sve je OK. Imamo problem s Krizmanićem, koji ima tu ozljedu i vjerojatno će mu trebati operacija. Sarić ima problema, Lovrić se vratio nakon bolesti, nije baš u stanju u kojem je bio prije," istaknuo je strateg Gorice pa pojasnio u kojoj je fazi Jozo Šimonović, koji je proteklog vikenda protiv Celja u pripremnom dvoboju po prvi puta nastupio za Goricu:

"Još ćemo Jozu poštedjeti značajnijih napora. Zadovoljan sam kako napreduje fizički, u puno boljem je stanju nego kad je došao i nadam se da će od iduće utakmice biti u konkurenciji!"

"Zadovoljan sam stanjem ostalih igrača i očekujem da pružimo jako dobru igru i uzmemo bodove. Lokomotiva je stvarno dobra momčad, puna mladosti, ali koja ima kvalitetu. Momčad je agresivna, teži nadigravanju i čeka nas zahtjevan zadatak," ponovio je Rendulić.

Toni Fruk će posebno pamtiti okupljanje Mladih Vatrenih u studenome, jer je ostvario svoj debitantski nastup, a izabranici Igora Bišćana upisali su dvije važne pobjede na putu do Europskog prvenstva.

"Stvarno je bilo lijepo debitirati za U-21 reprezentaciju. Znao sam većinu suigrača od prije, jer smo se sretali u mlađim selekcijama. Nije mi se bio problem uklopiti i zadovoljni smo s novim pobjedama. Osjećam se fenomenalno u klubu, svi imamo isti cilj, a konkurencija je zdrava i idemo po pobjedu svaku utakmicu. Očekujemo tvrdu utakmicu, Lokosi su dobar protivnik, pobijedili su i Dinamo. Ali, nas to i ne brine previše, imamo mi svoj cilj i želimo nakon ove reprezentativne stanke krenuti u dobar niz prije kraja prvog dijela sezone," poručio je ofenzivac Gorice, koji bi ponovno mogao preuzeti ulogu Kristijana Lovrića.

Utakmica s Lokomotivom na Gradskom stadionu igra se od 15 sati, ulaznice za Sektore A3 i B3 bit će 30 kuna, sektori A2 i B2 prodaju se za 40 kuna, a ulaznice za A1 i B1 sektore prodavat će se po cijeni od 50 kuna. Svi gledatelji prilikom ulaska na stadion moraju predočiti EU digitalnu COVID potvrdu!

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli