Novosti Sport Događanja

Reprezentativno okupljanje na početku priprema velikogoričkih karatistica i karatista

28.07.2020. / Damir Žbulj

Krenula je i nova sezona borilačkih sportova u Hrvatskoj, a karatisti su već odradili i reprezentativno okupljanje.

U Sisku su se okupile mlađe kategorije kadeta, juniora i mlađih seniora sa šireg popisa hrvatske izabrane vrste, a sve u sklopu priprema za Europsko prvenstvo, koje bi se u veljači iduće godine trebalo održati u Finskoj.

Trenizi pod budnim okom izbornika trajali su tri dana, a među 82 natjecateljice i natjecatelja u borbama iz čitave Hrvatske bilo je i pet velikogoričkih predstavnika.

Reprezentativno okruženje osjetili su Filip Kaurin (kadeti -63kg), Matej Vuković (kadeti -63kg), Dominik Kučan (juniori -68kg), Marin Ćosić (juniori +76kg) i Mia Mijović (ml. seniorke -50kg), dok Petar Orešković (ml. seniori -68kg) i Gabrijela Šoljić (ml. seniorke -61kg) nisu mogli biti u Sisku zbog privatnih obaveza.

Pripreme su održane pod stručnim vodstvom članova izborničkog stožera u kojem su Ivana Bebek Bašić, Vanessa Cvjetan Lozo, Alen Zamlić, Danil Domdjoni, Goran Romić, Kristijan Lesjak, Igor Lovreković te tehniko Fedor Nalis.

"Sedam natjecateljica i natjecatelja krenulo je u lov za mjesto na Europskom prvenstvu, dok će mlađi natjecatelji krenuti s klupskim pripremama za novu sezonu 10. kolovoza. Sezona počinje," poručio je s optimizmom Goran Živković!

 

 

 

 

Podijeli