Novosti Sport Događanja

Rezultati: Lukavec slavio u derbiju

05.11.2017. / Sportska redakcija

Nogometaši Gorice nastavljaju s uspješnim igrama. Protiv Novigrada su izabranici trenera Ivana Preleca odigrali ponajbolju ovosezonsku utakmicu u kojoj su goste iz Istre porazili s 5:2. Budući da je i Dinamo II slavio kod Kustošije mlade modre nade i dalje imaju tri boda prednosti pred Goričanima.

Udarnik je također bio uspješan. U Kurilovcu je jučer s 3:2 pobijeđeno Trnje. Junak susreta bio je dvostruki strijelac Nikola Brajko koji je domaćoj momčadi u 94. minuti donio pobjedu.

Na četvrtoligaškim travnjacima Gradići i Polet bilježe pobjede. Gradići su bivšeg prvoligaša Karlovac 1919 porazili s 3:1, preokrenuvši vodstvo gostiju iz prvog dijela. Polet je istim rezultatom slavio u susretu protiv Slunja. Ovom pobjedom Polet je napustio posljednje mjesto na kojem je sada Stupnik, dok su Gradići trećeplasirani sastav lige iza Ponikva i Gaja.

Najzanimljivija, ali i najposjećenija utakmica ovog je vikenda odigrana jutros u Lomnici gdje je istoimeni domaćin ugostio vodeću momčad Jedinstvene županijske lige, Lukavec. Gosti su slavili s 4:0, a trostruki strijelac bio je Bruno Augustić. U drugom lokalnom derbiju Jedinstvene županijske lige, Klas i HNK Gorica II podijelili su bodove odigravši 2:2.

Na terenima Prve županijske lige, vodeći Turopoljac s 3:1 je slavio u Vukovini kod Bana Jelačića. Dinamo Hidrel je s 1:0 porazio Bunu, a istim je rezultatom Meštrica poražena od Sloge. Mladost i Kloštar odigrali su susret bez pogodaka, a bod u Lonjici odigravši 1:1 protiv Lonje osvojio je Mraclin. U Zvekovcu kod istoimenog domaćina Vatrogasac je poražen s 2:1.

U Drugoj županijskoj ligi Kupa je u Vezišću od domaće Milke Trnine poražena s 1:0.

2. HNL, 15. KOLO
HNK GORICA – NK NOVIGRAD 5:2

3. HNL, 14. KOLO
NK UDARNIK – NK TRNJE 3:2

4. NL NS ZAGREB, 13. KOLO
NK POLET – NK SLUNJ 3:1
NK GRADIĆI – NK KARLOVAC 1919 3:1

JŽNL, 13. KOLO
NK LOMNICA – NK LUKAVEC 0:4
NK KLAS – HNK GORICA II 2:2

1. ŽNL, 13. KOLO
NK BAN JELAČIĆ – NK TUROPOLJAC 1:3
NK DINAMO HIDREL – NK BUNA 1:0
NK MLADOST – NK KLOŠTAR 0:0
NK LONJA – NK MRACLIN 1:1
NK MEŠTRICA – NK SLOGA 0:1
NK ZVEKOVAC – NK VATROGASAC 2:1

Podijeli