Novosti Sport Događanja

Rezultatski osvrt na nogometni vikend: Pobjede najboljih turopoljskih klubova

28.10.2019. / Juraj Odrčić

Nogometaši Gorice još jednom su pokazali da im Rijeka stvarno leži. Zaslužena pobjeda na teškom gostovanju u završnici utakmice pogotkom Dvornekovića donijela je priključak gornjem domu ljestvice, te dobro raspoloženje prije utakmica s Hajdukom u kupu i prvenstvu. Kurilovec nastavlja sa sjajnim igrama i rezultatima. U derbiju kola porazili su Maksimir od kojeg su preuzeli drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici iza Vinogradara. No, nema previše vremena za slavlje jer u subotu gostuju kod Jaruna koji u svojim redovima ima odlične igrače.

Napokon Lukavec! Domaća pobjeda protiv Straže u jedanaestom kolu donijela je veliko veselje i pomak na tablici za dva mjesta. Još mnogo truda i znoja je pred njima, ali napokon su se pokrenuli s mjesta. Susjedski derbi Gradića i Odre pripao je domaćinu koji su dva pogotka postigli iz kaznenih udaraca. Ovom pobjedom Gradići su se približili sredini ljestvice i sada mnogo lakše dišu i čekaju rasplet jesenske polusezone.

Polet je gostovao u Zdencima, remizirao i kući odnio bod. Na gostovanje su otputovali bez nekoliko prvotimaca, a jedini pogodak postigli su iz kaznenog udarca u 93. minuti utakmice. Ovim rezultatom zadržali su prvu poziciju na kojoj su im se sada pridružili nogometaši Sule. Bilo je ovo kolo s dosta šarenih rezultata, pa se borba za vrh dodatno zakomplicirala. Klas je bez dosta standardnih igrača doživio katastrofu u Križu i ponovno se našao na dnu prvenstvenog poretka. U turopoljskom derbiju Turopoljac je „uništio“ Lomnicu. Tri pogotka Lučića, tri pogotka Milatovića i jedan Sesara zatrpala su mrežu Lomnice i omogućila Turopoljcu da ih preskoče na ljestvici. Lomnica na domaćem terenu izgleda solidno, no na gostovanjima to je druga momčad.

U utakmici koja je trebala biti derbi 1. ŽNL Istok, Ban Jelačić je dočekao Milku Trninu koja je bila previše indisponirana, a domaći su uz pogotke promašili previše prilika. Na kraju više nego zaslužena pobjeda domaćih i povećanje prednosti na ljestvici s obzirom da je Mraclin ovo kolo bio slobodan. Meštrica je u jutarnjem terminu s tri pogotka (dva iz kaznenih udaraca) Skorina pobjedila Posavec. U drugoj domaćoj i vatrenoj utakmici Dinamo Hidrel je svladao Vatrogasac kojemu se približio na bod. Mladost iz Obrezine nastavlja s jako dobrim igrama, pogotovo na domaćem terenu. Ovoga puta svladali su Lonju koja je prije početka bila glavni favorit za osvajanje naslova, no do sada je previše puta pokleknula i čini se izgubila sve šanse za prvo mjesto. U derbiju začelja Buna je u Kloštru došla do velike pobjede postigavši dva pogotka iz kaznenih udaraca. Ovom pobjedom preskočili su Dubravu, Posavec i Ostrnu, a Kloštar zabetonirali za posljednju poziciju.

Kupa je nastavila s odličnim rezultatima i rutinirano pobjedila goste iz Obedišća. Pred njima je još jedna prvenstvena utakmica u kojoj će se odlučiti o jesenskom prvaku kada gostuju kod izravnog konkurenta Gaja. Turopolje je na domaćem terenu izgubilo od Donje Zeline.

REZULTATI

1. HNL, 13. kolo
Rijeka – Gorica 1:2

3. HNL Središte, 10. kolo
Kurilovec – Maksimir 3:0

4. HNL Središte, 11. kolo
Lukavec – Straža 3:1
Gradići – Odra 3:1

JŽNL, 11. kolo
Sloga – Klas 5:0
Vatrogasac – Polet 1:1
Turopoljac – Lomnica 7:1

1. ŽNL Istok, 11. kolo
Ban Jelačić (V) – Milka Trnina 4:0
Meštrica – Posavec 3:1
Mladost – Lonja 2:1
Dinamo Hidrel – Vatrogasac 2:1
Kloštar – Buna 1:2
Mraclin – slobodan

2. ŽNL Istok, 7. kolo
Kupa – Mladost (O) 5:1
Turopolje – Donja Zelina 0:3

Podijeli