Novosti Sport Događanja

Rijeka nije dobila Goricu 980 dana: Očekujemo zanimljivu utakmicu između ekipa koje se vole nadigravati

02.04.2021. / Damir Žbulj

Lijepi su dani iza turopoljskog prvoligaša, a nadamo se kako će se u tom smjeru cijela ova povijesna sezona i nastaviti.

Kristijan Lovrić debitirao je protiv Malte za Vatrene, dok su Krešimir Krizmanić, Dario Špikić i Hrvoje Babec ostvarili veličanstven uspjeh s mladom reprezentacijom, plasmanom u četvrtfinale U-21 Europskog prvenstva.

Josip Mitrović upisao je nastup i zabio pogodak za U-20 selekciju u prijateljskom okršaju s Turskom...

Sa svojom reprezentacijom bio je i Albanac Doka.

Trener Oreščanin nije tako u ovo dva tjedna imao kompletnu momčad na raspolaganju, no, to će sigurno nadomjestiti pozitivna atmosfera i dodatno samopouzdanje koje su brojeni reprezentativci donijeli u klub.

"S ostatkom ekipe kojeg smo imali na raspolaganju iskoristili smo za odmor, osvježenje. Pokušali smo unaprijediti našu metodologiju rada, kako bismo igračima još bolje pojasnili njihovu ulogu u momčadi i poboljšali njihovu izvedbu. Odigrali smo jednu trening utakmicu s našom 'filijalom' Kurilovcem..."

"Tek smo jutros kompletirali i sad imamo dan i pol za pripremu okršaja s Rijekom. Ali, slično je i njima," najavio je strateg Gorice pa se osvrnuo na veliki uspjeh Špikića, Krizmanića i Babeca s U-21 reprezentacijom:

"Nisam stigao s njima niti popričati, vidjeli smo se i pustio sam ih da uživaju u tome. Sigurno je lijep osjećaj nakon takvog uspjeha. Mladi su, puni su elana i energije, naraslo im je samopouzdanje. Ovo je i nagrada klubu, zasluga Gorice, jer su se tu pokazali. Mislim da će sada biti više praćeni, gledani i to im je obveza hvatati kontinuitet dobrih igara. Imaju krasne ciljeve do kraja sezone, što klupske, borbu na dva fronta, ali i reprezentativne, četvrtfinale Eura sa Španjolcima."

"Mislim da su dečki svjesni situacije i da jedva čekaju početak..."

Već u subotu od 20 sati na Gradskom stadionu gostuje Rijeke, u velikom derbiju i izuzetno važnom okršaju u borbi za treću poziciju na ljestvici.

"Veselimo se nastavku proljetnog dijela, atmosfera je pozitivna, prošao je šok oko Sukove ozljede, operacija je prošla dobro i to nas je napunilo pozitivom. Ulazimo u završnicu prvenstva, s nestrpljenjem to čekamo."

Goričani na trećoj poziciji imaju trenutno devet bodova prednosti ispred Rijeke pa bi novo slavlje u potpunosti turopoljskog prvoligaša usmjerilo prema Europi.

Međutim, trener Riječana Goran Tomić, dok je vodio Lokomotivu proteklih sezona, nije izgubio nijedno prvenstveno gostovanje na Gradskom stadionu, upisavši pritom tri pobjede i dva remija.

"S kolegom Tomićem sam bio zajedno na Akademiji, ista smo generacija. Mislim da je Rijeka kvalitetna ekipa, da igra dobar nogomet, ali je stjecajem nekih okolnosti možda je došlo do nekog zasićenja. Imali su sjajnu jesen, odlične nastupe u Europi, a na kraju ispašta trener. Dobili su s Goranom jedan novi poticaj, dobro su krenuli, vide se pomaci i očekujemo prvenstveno zanimljivu utakmicu, između dvije ekipe koje se vole nadigravati."

"Bavimo se sobom i poboljšanju svoje izvedbe. Imamo dobar 'klik' s momčadi, igrači shvaćaju u kojem smjeru želimo ići. Vidjet ćemo kuda će nas to odvesti," zaključio je Oreščanin.

Rijeka u HT Prvoj ligi dosad nije upisala prvenstvenu pobjedu u Velikoj Gorici, a u subotu će biti 980 dana od njihove jedine pobjede protiv Gorice na Rujevici.

"Nije to ugodan niz za Rijeku, ali svakom nizu dođe kraj, nadam se da ćemo ga preokrenuti već ove subote. Gorica je pragmatična ekipa i lakoćom uzima bodove i na domaćem i gostujućem terenu," najavio je Tomić.

 

U petak igraju Varaždin i Slaven Belupo, dok će u subotu još na travnjak Lokomotiva i Hajduk, Osijek gostuje u Puli, a Dinamo u Šibeniku. 

HT Prva liga:
1. Dinamo 25 +41 60
2. Osijek 26 +26 58
3. HNK Gorica 26 +18 48
4. Rijeka 26 0 39
5. Hajduk 24 +1 36
6. Šibenik 26 -10 26
7. Slaven Belupo 25 -10 24
8. Istra 1961 26 -17 24
9. Varaždin 26 -24 22
10. Lokomotiva 26 -25 20

Podijeli