Novosti Sport Događanja

Rijeka ponovno nemoćna: Lovrić, Cherif i Kahlina režirali novo slavlje Goričana

26.06.2020. / Damir Žbulj

Gotovo pune dvije godine su prošle od premijernog nastupa Gorice u HT Prvoj ligi, gostovanja na Rujevici i poraza od Rijeke. Nakon toga, turopoljski prvoligaš postao je prva 'crna mačka' Riječana, koji su u nakon toga u narednih sedam međusobnih okršaja izgubili šest utakmica, a tek u jednoj su uspjeli uzeti bod, u veljači na Gradskom stadionu.

Za posljednje slavlje Goričana, oslobođenih rezultatskog pritiska, ključni su bili sigurna realizacija Kristijana Lovrića s bijele točke, hladnokrvna egzekucija Cherifa Ndiayea u završnici te nekoliko sjajnih intervencija kapetana Kristijana Kahline tijekom cijelog susreta.

Rijeka je šest minuta prije isteka regularnog vremena tek uspjela smanjiti zaostatak, unijeti malo nervoze u posljednje minute, ali i tek postaviti na konačnih (0:11:2. Ovaj gubitak priželjkivanih bodova veliki je udarac za riječke ambicije, borbu za drugu poziciju i plasaman u kvalifikacije Lige prvaka. 

Dambrauskas nije previše iznenadio s početnim sastavom, 'kartoniranog' Čabraju očekivano je zamijenio mladi Krizmanić, a priliku je od prve minute dobio i Dario Špikić, ispred Dvornekovića. Litavski strateg je na poluvremenu Nindžu ubacio u igru, što je donijelo dodatnu sigurnost u igri Gorice.

Domaći su diktirali ritam i češće stvarali prilike, ali sve do samog kraja utakmice što nije otišlo pored gola zaustavio je Kahlina. Kod pogotka Piresa nije imao šanse, ali Rijeka ponovno nije znala kapitalizirati svoje brojne pokušaje pred goričkim vratima.

S druge strane, ponovno je posebno raspoložen bio Lovrić, koji tukao iz svih pozicija i bio konstantna opasnost. Hladnokrvno je realizirao penal u 12. minuti, nakon što je Capan srušio Ndiayea te je svojim 14. prvenstvenim golom sezone potvrdio koliko je važan za ovu momčad.

 

Senegalski napadač je odlučujući zgoditak postigao poslije dugačkog ispucavanja pred suparnička vrata, a nakon što se majstorski oslobodio svog čuvara sjajno je pogodio s ruba kaznenog prostora.

Gorica je pet kola prije kraja sezone i dalje na šestoj poziciji ljestvice s 43 osvojena boda, daleko od mjesta koja vode u Europu, osam bodova manje od Hajduka, koji ima utakmicu manje.

Upravo su Splićani u utorak od 21.05 sati gosti velikogoričkog Gradskog stadiona u još jednom nogometnom spektaklu. Prema viđenome protiv Dinama i Rijeke, Hajduk će u Velikoj Gorici još jednom biti na mukama...

Podijeli