Novosti Sport Događanja

Ronaldo iz Bukurešta: Vidim da Gorica živi za nogomet, iz Hrvatske imam veće šanse za veliki transfer

07.02.2019. / Damir Žbulj

Sjajno je bilo otvaranje drugog dijela prvoligaške sezone na Rujevici, no, ekipa je već daleko mislima na novom izazovu, subotnjem gostovanju kod Slaven Belupa.

Goričani su u prvom dijelu sezone slavili u Koprivnici, ali njihova ekipa pod vodstvom trenera Sertića poprilično je promijenila konture i stil igre, tako da zasigurno neće biti lagano doći do novih bodova.

SEDMICA NA LEĐIMA

Novi adut u Jakirovićevoj svlačionici je 'rumunjski Ronaldo'. Deaconu nam se predstavio na Gradskom stadionu, na leđima će nositi 'sedmicu' kao i legendarni Portugalac, a možemo se samo nadati kako će biti upola dobar kao što je to trenutno Mandžukićev suigrač u Juventusu.

"Već sam nosio sedmicu u svojoj karijeri, ali broj ne igra na terenu. Ja igram i nadam se kako ću pomoći ovoj momčadi!"

"Od prvog dana svi su me lijepo primili, Vidim da je ovaj klub poput obitelji, osjećam se dobro jer su me svi prihvatili. osjetio sam da Velika Gorica živi za nogomet. Grad je miran, što je dobro jer se mogu fokusirati na nogomet," rekao je na mladi 21-godišnji ofenzivni veznjak.

Pojasnio je i kako je došlo do transfera ovog velikog talenta rumunjskog nogometa baš u Hrvatsku.

"Klub i stručni stožer su me pratili neko dulje vrijeme. Od prvog trenutka kad sam saznao da me Gorica želi bio sam zainteresiran. Imao sam i neke druge ponude, ali prvi izbor mi je bila Hrvatska. Ovdje igrači imaju priliku za razvoj i ako ovdje igraš dobro imaš veliku šansu za dobar transfer u neku od velikih liga. Vidio sam kako klub ima dobre rezultate, iako je tek jednu sezonu u prvoj ligi. Sretan sam što sam ovdje."

Ronaldo ima i jasne ambicije za proljetni dio sezone, iako se prvo mora nametnuti treneru Jakiroviću.

"Glavni cilj mi je pomoći Gorici da izbori Europu, a ukoliko budem igrao dobro, ako budem imao i golova i asistencija, nadam se kako bih mogao dobiti i poziv u rumunjsku reprezentaciju."

Strateg Gorice osvrnuo se na novo pojačanje...

"Ronaldo je u dobrom stanju jer je sa svojim klubom prošao pripreme. Odigrao je i tri utakmice po 90 minuta, što je jako važno. Mislim kako će proći još neko vrijeme dok se ne privikne na naš način igre. On zna igrati, prepoznali smo to dok smo ga i skautirali, smatram kako nam može pomoći, kako nas može rasteretiti na poziciji 'desetke'. bit će u konkurenciji za ovu utakmicu, a vidjet ćemo hoće li krenuti od početka ili će ući s klupe," pojasnio je Jakirović.

BRANESCU JOŠ NIJE OTIŠAO

Sportski direktor, Litavac Mindaugas Nikoličius otkrio nam je planove do kraja prijelaznog roka:

"Imamo još dva 'upitnika' što se tiče ekipe. Još uvijek nije sve jasno oko Branescua i kad ćemo sigurno znati ostaje li ili odlazi, morat ćemo angažirati drugog vratara. Morat ćemo dovesti i još jednu zamjenu za Atiemwena. Skratili smo popis na šest potencijalnih igrača i nadam se kako ćemo odabrati pravog. Želimo da bude pravo pojačanje i da nam pomogne. Analiziramo zajedno s trenerom i našim skautima i trudimo se pronaći pravo rješenje. Kad ćemo biti sigurni da je netko pravi izbor za nas, angažirat ćemo još tog jednog krilnog igrača."

Novo pojačanje moglo bi za promjenu imati i hrvatsku putovnicu...

"Imamo nekoliko igrača na popisu koji imaju i hrvatsko državljanstvo."

Ronaldo ima veliki potencijal i popularni Niko sigurno od nove investicije ima i velika očekivanja.

"Pratimo ga već neko vrijeme, ali mora vam biti jasno kako je on mladi igrač. Četiri godine je već proveo u Nizozemskoj i već ima iskustvo igranja u inozemstvu, što je svakako olakotna okolnost za prilagodbu. Prvi dojmovi su pozitivni, kao osoba je mentalno jak i zreo za svoje godine. Kao igrač se mora izboriti za svoje mjesto. Imamo veliku ekipu, a on je pet središnji veznjak koji ulazi u konkurenciju za tri mjesta u momčadi. Maslowski se vraća i to nam je bio plan od početka, kao i svaki ozbiljni klub."

Dvoboj 20. kola HT Prve lige u Koprivnici igra se u subotu od 15 sati.

U preostalim susretima sastaju se Rudeš i OSijek u petak, u subotu još Dinamo kod kuće igra protiv Istre 1961, dok u nedjelju Rijeka gostuje u Zaprešiću, a Lokomotiva na Poljudu kod Hajduka.  

HT Prva liga:

1. Dinamo Zagreb 19 15 3 1 39:11 48
2. Osijek 19 10 4 5 38:19 34
3. Lokomotiva Zagreb 19 10 4 5 34:18 34
4. Rijeka 19 9 7 3 33:20 34
5. HNK Gorica 19 9 3 7 26:23 30
6. Hajduk Split 19 6 8 5 28:25 26
7. Slaven Belupo 19 2 12 5 21:27 18
8. Inter Zaprešić 19 5 2 12 20:43 17
9. Istra 1961 19 4 4 11 21:36 16
10. Rudeš 19 0 3 16 12:50 3

 

Podijeli