Novosti Sport Događanja

Rukomet svima: Ciljevi ostvareni i najvažnije - djeca su zadovoljna

17.12.2020. / Damir Žbulj

Unatoč izvanrednim okolnostima koje su ove godine pogodile cijelu sportsku zajednicu uspješno je okončan projekt 'Rukomet svima, rukomet za djecu i mlade', koji je bio namijenjen djeci i mladima u riziku od socijalne isključenosti na području Velike Gorice.

Cijela priča trajala je protekle dvije godine, a projekt vrijedan nešto više od 800 tisuća kuna bio je 85 posto sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak iz Proračuna RH.

HRK Gorica bio je nositelj projekta, a sjajne partnere imao je u Ženskom rukometnom klubu Udarnik

Organizirani su mješoviti rukometni turniri za mlađe uzraste, mladi rukometaš sudjelovali su na međunarodnim turnirima, a kroz ove dvije godine osigurana je i sportska oprema za školu rukometa. Ciljane skupine projekta bila su djeca i mladi s nezaposlenim roditeljima, roditeljima korisnicima dječjeg doplatka, iz jednoroditeljskih obitelji ili obitelji s troje i više djece, nezaposleni mladi i studenti slabijeg socijalno-ekonomskog statusa.

Voditelj čitavog projekta bio je tajnik HRK Gorica Hrvoje Pekera, koji je u protekle dvije godine odradio ogroman posao i brinuo se da sve prođe u najboljem redu.

Željela se podići svijest o važnosti uključivanja u zajednicu kroz šport bez obzira na socijalni ili ekonomski status te se htjelo pružiti jednake mogućnosti za sve, ali i suzbiti bilo kakav oblik diskriminacije.

Provedena je i edukacija trenera i trenerica o metodama komunikacije s djecom i mladima, koji su bili uključeni u projekt Rukomet svima, rukomet za djecu i mlade.

"Završnom konferencijom EU projekta zatvorili smo krug. Sve projektne aktivnosti su odrađene, ciljevi su ostvareni i, najvažnije, djeca su zadovoljna! Napravili smo korak naprijed u pokušaju ostvarivanja ravnopravnosti i uključivanju ranjivih skupina u društvenu zajednicu putem sporta uz pomoć Europskog socijalnog fonda. Svima koji su sudjelovali, hvala," poruka je za kraj. Šteta je što zbog aktualne epidemiološke situacije i trenutnih mjera nije bilo moguće organizirati veće okupljanje.

Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec nije propustio pohvaliti sve sudionike, prije svih HRK Gorica kao nositelja kvalitete velikogoričkog sporta. Istaknuo je i značaj sporta za cijelu našu društvenu zajednicu, što je projekt Rukomet svima, rukomet za djecu i mlade i dokazao.

Predsjednik velikogoričkog muškog rukometnog kluba Neven Karas zahvalio se tajniku Pekeri na odrađenom poslu, a pohvale su dobili i svi treneri, kao i parteri iz ŽRK Udarnik.

U sklopu projekta Rukomet svima, u kojima smo partneri HRK Gorica , djevojčice su dobile sportske ruksake koje je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. ❤ Hvala ! #rukometsvima #hrkgorica

Posted by ŽRK Udarnik Velika Gorica on Friday, November 27, 2020

(Foto: Rukomet svima)

Podijeli