Novosti Sport Događanja

Rukomet svima: Podijeljeni ruksaci svim igračima HRK Gorica uoči derbija s Dubravom za vrh ljestvice

16.11.2019. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice pripremaju se za veliki okršaj s Dubravom, u nedjelju od 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani, koji će odlučiti o lideru Paket 24 Premijer lige nakon osam odigranih kola.

Ove dvije ekipe zasjele su na vrha tablice s identičnim učinkom od pet pobjeda, jednim neodlučenim ishodom i samo jednim porazom.

Goričani su izgubili kod Umaga, a remizirali s Bjelovarom, dok je Dubrava neriješeno odigrala s Porečom, a bez bodova nenadano ostala kod Varaždina.

U srijedu je ekipa Andrije Nikolića teškom mukom na gostovanju u Ivanić-Gradu prošla prvu prepreku u Hrvatskom rukometnom kupu, no, za novi premijerligaški okršaj dodatna motivacija neće biti potrebna.

U dva prošlosezonska međusobna okršaja Dubrava je upisala dvije pobjede s minimalnom razlikom (32:33, 38:37), no, bila je to tada 'neka druga' Gorica, bez izravne igračke i logističke pomoći PPD Zagreba.

Tjedan je protekao i u znaku velikog projekta 'Rukomet svima'. Svi igrači u svim dobnim kategorijama kluba dobili su su sportske ruksake, označene elementima vidljivosti projekta, Europske unije i Europskog socijalnog fonda, koji je sufinancirao projekt.

Kako bi se osigurala promocija i vidljivost projekta i ukazalo na potrebu socijalne ravnopravnosti igrači će nositi ruksake na treninge i utakmice diljem Hrvatske i na turnire u inozemstvo.

"Cilj projekta je omogućiti svima bavljenje sportom, ravnopravno, bez obzira na socijalne mogućnosti. Jer kako kaže latinska poslovica 'Mens sana in corpore sano' , zdrav duh u zdravom tjelu, a osmjesi malih i velikih rukometaša dovoljno govore o tome, kao i koristi ovog projekta i pozitivnog djelovanja koji ima na sport, sportaše i širu društvenu zajednicu," poručio je tajnik kluba Hrvoje Pekera, zadužen i za provedbu projekta 'Rukomet svima'.

Galerija slika

Rukomet svima: Podijeljeni ruksaci svim igračima HRK Gorica uoči derbija s Dubravom za vrh ljestvice Rukomet svima: Podijeljeni ruksaci svim igračima HRK Gorica uoči derbija s Dubravom za vrh ljestvice Rukomet svima: Podijeljeni ruksaci svim igračima HRK Gorica uoči derbija s Dubravom za vrh ljestvice Rukomet svima: Podijeljeni ruksaci svim igračima HRK Gorica uoči derbija s Dubravom za vrh ljestvice Rukomet svima: Podijeljeni ruksaci svim igračima HRK Gorica uoči derbija s Dubravom za vrh ljestvice Rukomet svima: Podijeljeni ruksaci svim igračima HRK Gorica uoči derbija s Dubravom za vrh ljestvice Rukomet svima: Podijeljeni ruksaci svim igračima HRK Gorica uoči derbija s Dubravom za vrh ljestvice Rukomet svima: Podijeljeni ruksaci svim igračima HRK Gorica uoči derbija s Dubravom za vrh ljestvice Rukomet svima: Podijeljeni ruksaci svim igračima HRK Gorica uoči derbija s Dubravom za vrh ljestvice

Podijeli