Novosti Sport Događanja

Rukometaši Gorice u završnici ostali bez bodova

02.10.2017. / Sportska redakcija

Pokislih i tužnih lica rukometaši Gorice sinoć su se vratili iz Dubrave gdje su u drugom kolu Premijer lige s minimalnih 30:29 poraženi od Dubrave.

Imali su Goričani šansu da iz Dubrave odnesu puni plijen jer pogotkom maestralnog Davora Čavara koji je susret završio s 15 postignutih pogodaka, u 58. minuti poveli su s 29:28. Nažalost nisu uspjeli izdržati do kraja, iako su imali napad i za novo vodstvo, ali i za izjednačenje u posljednjim trenucima.

-Teško mi je i krivo, jer smo ih trebali pobijediti. Šteta, jer imali smo šansu, no na kraju smo sami sebe podijelili. Dečkima ne mogu uputiti niti jednu zamjerku, dali su sve od sebe, no nekad jednostavno morate imati i sreće- tužnim glasom će sportski direktor Drago Kovačević.

Loše je Gorica ušla u susret, te se u 10. minuti našla u zaostatku od pet pogodaka (9:4), no do odlaska na odmor stvari su sjele na svoje mjesto. Kao na tekućoj traci počeo je zabijati Davor Ćavar, vratar Tomislav Sladoljev spustio ej rampu i malo po malo Gorica je u 24. minuti po prvi puta povela (13:14). Početkom drugih trideset minuta u jednom trenutku semafor je pokazivao (15:19, 17:21), da bi se od 40. minute igralo gol za gol, a u dramatičnoj završnici bolje su odreagirali domaći igrači koji su preko Bunete i Samardžića koji su postigli posljednja dva pogotka došli do pobjede.

-Šteta što dobru igru nismo naplatili pobjedom i bodovima. I ova je utakmica pokazala kako se možemo sa svima nositi. Tko zna, možda smo se uplašili i pobjede. No, što je tu je, idemo dalje. Vidjeli smo gdje smo i sigurno je samo jedno bit ćemo dobri- kaže Kovačević.

Ovogodišnje izdanje lige bit će po svemu sudeći još zanimljivije i neizvjesnije, jer nakon dva odigrana kola svatko ima barem jedan osvojeni bod. Domaći teren bit će stoga za većinu klubova najvažnije oružje. Dvije pobjede zabilježio je jedino Poreč koji u subotu gostuje u Velikoj Gorici.

PREMIJER LIGA, 2. KOLO
RK DUBRAVA – HRK GORICA 30:29 (15:17)
HRK DUBRAVA: Šuker, Kelemen 4, Pleš, Volar, Vida 4, Radoš 3, Vinković 2, Maričić 1, Samardžić 2, Medić 6, Godec 1, Marković, D. Grahovac 14 obrana, N. Grahovac 4, Buneta 3. TRENER: Vlado Šola
HRK GORICA: Lončar, Ceković 1, Marjanović, Laljek 6, Matić 4, Nedić, Božiček, Vladušić 2, Dijanić, Ćavar 15, Sladoljev 16 obrana, Žarković, Goršeta, Barišić 1. TRENER: Hrvoje Pekera.

Podijeli