Novosti Sport Događanja

Rukometaši ranije 'otišli na praznike': Poreč nevjerojatnim preokretom u finišu uzeo bodove

22.12.2020. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice 'otišli su na Božićne blagdane' u 48. minuti derbija s Porečom, kod ugodnog vodstva 19:15. Nakon toga su primili sedam golova u nizu i tako izgubili već dobiveni dvoboj, a gosti su burno proslavili vrijednu pobjedu rezultatom 20:22...

Nije se u otvaranju susreta dao naslutiti ovakav rasplet, jer je ekipa Andrije Nikolića odigrala odlično prvo poluvrijeme, pet minuta prije predaha imala i pet golova viška, a u nastavak ušla sa sigurnih 11:7.

Početkom drugog dijela gosti postižu tri pogotka u nizu i hvataju priključak, ali Goričani odbijaju njihov prvi nalet. Golovima Grizelja i Gala razlika se ponovno penje na 'plus četiri' i tada dolazi do 'pomračenja'...

Poreč zove minutu predaha i kreće u zadnji ovogodišnji juriš!

Nije pomogao niti time-out kojeg je pozvao Nikolić, Grizelj promašuje sedmerac, Kraljević ne zabija s krila, igračima Gorice počele su ispadati lopte iz ruke i malo po malo razlika se istopila, a golom iskusnog Mataije na semaforu je 19:19.

No, 'crna rupa' nastavila se i u posljednjim minutama, a 'točka na i' potopa bio je još jedan nerealizirani sedmerac, kojeg nije uspio zabiti Lucian Bura.

Nevjerojatnu porečku seriju prekinuo je Čakarić na početku 58. minute (20:22), kad je bilo još dovoljno vremena da se spasi barem bod, ali previše nervoze i tehničkih pogrešaka donijeli su Gorici drugi ovosezonski poraz. Prvi su doživjeli od Zameta, također na domaćem parketu.

Prvo ime Gorice bio je Tomislav Sladoljev s 11 obrana, no, ovaj put je napad zakazao. Bura je postigao pet pogodaka, ali iz 12 pokušaja. Domagoj Grizelj je četiri puta bio precizan (4/7), dok su po tri gola postigli Vrbić (3/3) i Ceković (3/6).

Pobjednike je s 14 uspješnih intervencija predvodio briljantni Ivan Vekić, koji je prošle sezone nosio dres Gorice, na posudbi iz PPD Zagreba, ali je nakon oporavka od teške ozljede svoj rukometni put morao nastaviti u Poreču, gdje je pokazao kako se radi o jednom od najvećih vratarskih talenata u Hrvatskoj. Matej Medved je goričku mrežu zatresao sedam puta, uz tek jedan promašaj.

Gorica će i dalje na zimski predah s prve pozicije, ali Sesvete sad imaju tek bod zaostataka. Poreč ima utakmicu manje i dva boda minusa za liderom, dok su Varaždinci u najboljoj poziciji, jer zaostaju tri boda, a moraju i nadoknaditi tri propuštene utakmice.

 

Podijeli