Novosti Sport Događanja

S tri vozača do najvišeg postolja

29.05.2017. / Sportska redakcija

Utrkom na Sljemenu najavljena je nova automobilistička sezona u kojoj i ove godine sudjeluju članovi Auto karting kluba Velika Gorica. Jurici Majiću, Dejanu Dimitrijeviću i Denisu Niševiću priključio se i Renato Jaketić.

Do pobjedničkog postolja na Sljemenu odvozio je jedino Denis Nišević koji je bio drugi u svoj klasi (KLASA 17 - E1/2500), a blizu najbliže trojke bio je i Renato Jaketić koji je u svoj klasi zauzeo četvrto mjesto. Sljemeska utrka za Juricu Majića bila je i svojevrsni debi u novom Golfu IV. Bio je to debi iz najgorih mogućih scenarija, jer prebrzim ulaskom u jedan od zavoja izgubio je nadzor nad automobilom te je sletio sa staze.

-Ove godine nemam imperativ rezultata. Potrebno mi je određeno vrijeme da se priviknem na novi auto, te da otklonimo sve nedostatke koje uočimo. Još uvijek mi je teško vladati autom, preagresivan je, jer puno je drugačija vožnja auta s 500 KS i četiri pogona. Mjesta greškama nema, jedna pogreška i povratka nema- kaže nam Majić koji bi da je uspješno završio utrku zasigurno zauzeo treće mjesto u generalnom poretku.

-Malo sam prejako stiskao auto da vidim koliko ide. Stvari su se otele kontroli te sam udario u zid pri brzini od 120 km/h- o nesreći na Sljemenu će Majić koji će propustiti utrku u Kotoru pripremajući se za Veliku nagradu Malačke koja se vozi u Splitu.

Skradinsko čudo

Za razliku od Sljemena gorički vozači u Skradinu su se pobrinuli za svojevrsno iznenađenje. Daleko moćnija i jača konkurencija ostala je u čudo vidjevši ukupne rezultate koji su pokazivali kako je AKK Velika Gorica najbolji u ekipnom poretku. Za ovaj rezultat najzaslužniji je Dejan Dimitrijević koji je bio najbolji u klasi, grupi i generalnom poretku, a prvo mjesto osvojio je i Denis Nišević koji je još jednom bio najbrži u svoj klasi. A pokoji bod donio je i Renato Jaketić osvojivši četvrto mjesto.

-Napravili smo odličan rezultat. Poklopile su nam se i neke druge stvari za veliko iznenađenje- priča nam Majić koji se nada kako će klub usprkos svim problemima i nedaćama s kojima se bore ipak završiti na pobjedničkom postolju u ekipnom poretku.

Podijeli