Novosti Sport Događanja

S trostrukom krunom oprostila se od domaćih parketa

02.11.2017. / Sportska redakcija

I dok gorička odbojkaška javnost pamti i bolje sportske dane, neke igračice ponikle u Velikoj Gorici grade svoj put na nekim drugim pobjedničkim temeljima. Osamnaestogodišnja Lea Cvetnić, koja je lani bila ponajbolja igračica Marine Kaštela s kojom je osvojila trostruku krunu, pronašla je novi izazov te je po prvi puta otišla u inozemstvo

Odbojkaški parketi svake su nam godine sve siromašniji. Mlade i perspektivne igračice odlaze nam čim im se za to ukaže prilika. Jednu takvu dobila je i Velikogoričanka Lea Cvetnić koja je početkom kolovoza dogovorila prelazak u talijanskog drugoligaša Casertu s kojom je pobjednički ušla u novo prvenstvo.

Iz Kaštela nosi samo lijepe uspomene

Posljednjih godina u više sam navrata radio reportaže o Leinim odbojkaškim uspjesima koji su je, eto, sada prvi put odveli i van hrvatskih granica. Preko Azene, Fortis Volte, Mladosti i Kaštela, gdje je provela posljednju sezonu, stigla je do velikih svjetala reflektora i novog izazova. Baš takav bio joj i svaki prethodni. U svakoj se sredini iznova dokazivala i potvrđivala veliku kvalitetu i neosporni talent. Iznimka nisu bila niti Kaštela od kojih se oprostila na najljepši mogući način, osvajanjem trostruke krune.

-U početku mi je odlazak u Kaštela bio šok, jer Kaštela su u odnosu na Veliku Goricu i Zagreb malo „zatucanija“ sredina. No, dolaskom tamo ugodno sam se svime iznenadila i sada s odmakom od godinu dana mogu reći kako mi je to najbolja sezona do sada- otvoreno će Lea.

Dolazak u novu sredinu nije mogao biti ljepši, jer odmah na početku sezone osvojila je Superkup. U tom susretu protiv Mladosti proglašena je i najboljom igračicom utakmice.

-Ta nagrada za najbolju igračicu posebno mi je draga jer ostale cure koje su igrale sve su odreda starije od mene tako da mi je to bila velika čast- nastavila je Lea koja niti jednog trenutka nije željela isticati svoju igru.

Kako je započela dalmatinsku avanturu, tako ju je i završila, pobjednički, jer nakon Superkupa Kaštelanke su najbolje bile i u Kupu te prvenstvu gdje je naša Velikogoričanka također bila itekako važan kotačić u igri svoje ekipe. Bio je to njen drugi naslov prvakinje Hrvatske, jer lani je najbolja bila s Mladosti. Ako je kojim slučajem pitate koji joj je od ta dva naslova draži, bez oklijevanja će vam reći onaj posljednji s Marina Kaštelom odakle nosi samo lijepe i nezaboravne uspomene kojih će se rado sjećati.

Bez preskakivanja stepenica

U tih godinu dana navikla se i na život odvojen od obitelji, pa vjeruje kako joj se neće biti teško priviknuti niti na novu sredinu, onu talijansku, jer u novoj sezoni nosit će dres Caserte. Riječ je o ambicioznom drugoligašu koji želi izboriti ulazak u Prvu ligu. U njenoj karijeri nema preskakanja stepenica, ona ide korak po korak gradeći svoj put koji će je, bude li ustrajna i uporna kao i do sada, odvesti do najvećih odbojkaških pozornica.

-Svjesna sam kako će biti uspona i padova, no ovu sredinu odabrala sam upravo zato što je za mene kao mladu igračicu najbitnije da idem stepenicu po stepenicu- kaže nam naša sugovornica koja je lani bila dijelom seniorske reprezentacije Hrvatske koja je na opće iznenađenje osvojila Grand Prix.

I ovog ljeta našla se na popisu izbornika Miroslava Aksentijevića koji ju je uvrstio među igračice koje su konkurirale za odlazak na Europsko prvenstvo, na kojem su hrvatske odbojkašice odmjerile snagu protiv Italije, Bjelorusije i Gruzije. Dogovorom je propustila ovu smotru, no kako njezino vrijeme tek dolazi bit će još prilika za nastupe na velikim natjecanjima.

Podijeli