Novosti Sport Događanja

ŠANDOR: "Emocije su ponovno proradile"

14.09.2016. / Nefertum IT
U danu kada je Sandra Paović Hrvatskoj donijela prvu zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru u našu se zemlju vratio dio sportaša. Među onima koji su se vratili bili su judašica Lucija Brešković, bacač kugle Miljenko Vučić, bacačica koplja Milka Milinković kojoj su ovo bile desete Paraolimpijske igre, te osvajači medalja, Zoran Talić koji je bio srebrni u skoku u dalj i brončani Velimir Šandor.

-Dojmovi? Teško mi je sada pričati o tome, mislio sam da se sve sleglo, no sada kad sam se vratio emocije su ponovno proradile. Sve ti prolazi kroz glavu, a kao što sam ti rekao prije godinu dana da će biti najmanje brončana medalja taj prvi plan je napravljen- rekao je Vidno uzbuđeni Velimir.

sandor velika.jpg

Do brončane medalje zlatnog sjaja, kao što je pisalo na jednom transparentu stigao je hicem od 18,24 metara. Veću udaljenost od njega bacili su jedino Latvijac Aigarsu Apinisu, inače svjetski rekorder te Poljak Robert Jachimowicz.

Mukotrpan rad

U postizanje ovog sjajnog uspjeha Velimir je ugradio godinu dana mukotrpnog rada, a kako bi se što bolje pripremio za nastup u Rio de Janeiru uzeo je čak  neplaćeno i na poslu. Na kraju mu se to ispaltilo, jer medalju koju je sanjao osvojio je.

sandor velika 1.jpg

-To je bio cilj, jer ja znam u sportskom smislu da vrijedim za jedno takvo odličje, zbog toga nisam imao niti jedan drugi izbor nego da napravim sve sa svoje strane da se posvetim radu za tu medalju. Sad kada vidim koliko vrijedim, ponovno imam cilj, sada se želim još jače posvetiti radu. Može li jače od ovoga? Ako govorimo o posveti prema sportu ne, ali se može bolje i konstruktivnije da postanem što boljim bacačem diska. Upravo zbog toga sljedeća godina bit će podređena radu na kvaliteti izbačaja te brzini izbačaja diska- istaknuo je Šandor koji je ovom paraolimpijskom medaljom zaokružio sjajnu sezonu u kojoj je ranije osvojio medalje na Svjetskom i Europskom prvenstvu.

Svi ovi uspjesi bili bi nezamislivi bez njegova trenera Ivana Čengića koji je zajedno s njim prošao kroz sve to, od treniranja na Radniku pa do priprema u Medulinu gdje se završno brusila forma.

sandor velika 2.jpg

-Sve ovo bilo je nekako neočekivano za nas. Moram vam priznati kako sam ja pisao plan i program za Tokijo. Rijo je došao nekako  brzo, no Velimir se stalno dizao te ni ja sam nisam ovo očekivao. Bronca se za nas pokazala kao veliki uspjeh. Bilo je malo straha, jer nikada ne znaš tko će se pojaviti. Sada nam slijedi kratki odmor, a onda punom parom dalje-ispričao nam je trener Ivan Čengić.  

I tijekom odmora neće mirovati

Šandora i njegove kolege iz reprezentacije u Zračnoj luci su dočekali prijatelji, rodbina i navijači. Među onima koji su im došli čestitati bili su gradonačelnk Zagreba Milan Bandić, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, zamjenik župana Rudolf Vujević, načelnik općine Pokupsko Božidar Škrinjarić te Darko Vučić iz Ministarstav sporta i obrazovanja. Svi oni čestitali su im na postignutim rezultatima obećavši im i daljnu pomoć.

sandor velika 3.jpg

Vidno umoran Velimir Šandor povratkom kući odlučio je uzeti dvotjedni odmor. No pozvajući ga kao velikog radnika znamo da neće mirovati.

-U ta dva tjedna ću se odmoriti od bacanja diska. No, ima stvari koje treba raditi, primjerice treba vino delati za koji dan. Ima posla tak da ću se s time zabavljati- za kraj će Šandor kojem su njegovi mještani iz Opatije koji su do Zračne luke stigli autobusum priredili i veliku feštu u rodnom mjestu. 

sandor velika 4.jpg

Podijeli