Novosti Sport Događanja

Sara Habijančić i Katarina Bačurin izborile U-21 Europsko prvenstvo, medalje na prvenstvu Hrvatske osvojile i Lana Gavrilov i Dora Habijančić

10.07.2024. / Damir Žbulj

Uzbudljivih, intenzivnih i napornih mjesec dana je iza Taekwondo kluba Velika Gorica, koji je ponovno ubilježio sjajne uspjehe, predstavljajući i naš grad i našu Zagrebačku županiju.

Sara Habijančić napreduje iz tjedna u tjedan, naporno trenira, a naravno da onda nisu izostali i rezultati na onoj najvišoj razini, među seniorkama.

Nastupila je na seniorskom klupskom prvenstvu Europe u albanskoj Tirani, u kategoriji do 57 kilograma, osvojila je brončanu medalju te je izborila plasman na U-21 Europsko prvenstvo za mlađe seniorke i seniore, koje će se održati u studenome.

"Kao nositeljica je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je svladala suparnicu iz Grčke, u četvrtfinalu je porazila Poljakinju, dok je zaustavljena u polufinalu, od aktualne europske prvakinje u U-21 uzrastu, ali je zaslužila odličnu brončanu medalju," javio nam je čelnik i trener kluba Igor Matić.

Sara je ovim plasmanom osvojila i nove bodove na svjetskoj rang listi te je ušla u TOP 100 sportašica u svojoj kategoriji.

"No, s obzirom na to da je izašao novi pravilnik o bodovanju za svjetsku rang listu te se isti primjenjuje od početka srpnja, Sara je u ovom trenutku na devetom mjestu svjetske rang liste! Novi pravilnik je puno izazovniji i zahtjevniji nego što je to bilo do sada i tražit će od sportaša i sportašica puno više natjecanja. Ali, druge strane dao je i dosta prostora za nadolazeće talente, kako bi se mogli uplesti u borbu za visoke pozicije s onima koji su do sada bili najbolji te ih stavio u potpuno ravnopravnu poziciju u novom olimpijskom ciklusu," pojasnio je Matić pa dodao:

"Naravno da smo u ovom trenutku sretni i zadovoljni s ovim novim pravilnikom te je ovo za Saru još jedan veliki motiv i poticaj da bude još bolja!"

Sara je nastupila i na prvenstvu Hrvatske za U-21 mlađe seniorke i seniore te je osvojila srebrnu medalju, nakon poraza u finalu od predstavnice TKD Dubrava.

Na ovom prvenstvu sudjelovale su i juniorke Katarina Bačurin, Lana Gavrilov, Dora Habijančić te Sara Prpić, djevojka iz Rijeke, koju trener Matić protekle dvije godine vodi na natjecanjima...

"Cure su ostvarile odlične rezultate. Katarina i Sara su bile srebrne, Lana je bila brončana dok je Dora zauzela peto mjesto. Katarina je s osvojenom srebrnom medaljom izborila mogućnost odlaska na Europsko prvenstvo za mlađe seniore U21 te ćemo tako imati dvije predstavnice na U-21 Europskom prvenstvu za mlađe seniore u studenome," pohvalio se Matić.

TKD Velika Gorica su na juniorskom prvenstvu Hrvatske predstavljale Dora Habijančić, Katarina Bačurin, Lana Gavrilov i Lana Horvat, a nastupila je također i Sara Prpić.

"Dora i Sara su osvojile brončane medalje, dok su Katarina i Lana Horvat zauzele peto mjesto. Lana Gavrilov je izgubila u prvom kolu i ostala bez plasmana."

Matić je bio ponosan i na svoje najmlađe, koji su krajem prošlog mjeseca imali polaganje za više učeničke pojase, a kojem je pristupilo čak 30 polaznika. 

Galerija slika

Sara Habijančić i Katarina Bačurin izborile U-21 Europsko prvenstvo, medalje na prvenstvu Hrvatske osvojile i Lana Gavrilov i Dora Habijančić Sara Habijančić i Katarina Bačurin izborile U-21 Europsko prvenstvo, medalje na prvenstvu Hrvatske osvojile i Lana Gavrilov i Dora Habijančić Sara Habijančić i Katarina Bačurin izborile U-21 Europsko prvenstvo, medalje na prvenstvu Hrvatske osvojile i Lana Gavrilov i Dora Habijančić Sara Habijančić i Katarina Bačurin izborile U-21 Europsko prvenstvo, medalje na prvenstvu Hrvatske osvojile i Lana Gavrilov i Dora Habijančić Sara Habijančić i Katarina Bačurin izborile U-21 Europsko prvenstvo, medalje na prvenstvu Hrvatske osvojile i Lana Gavrilov i Dora Habijančić Sara Habijančić i Katarina Bačurin izborile U-21 Europsko prvenstvo, medalje na prvenstvu Hrvatske osvojile i Lana Gavrilov i Dora Habijančić

Podijeli