Novosti Sport Događanja

Sedam zlata u Sisku i tri u Zagrebu za Karate klub Velika Gorica: Očekujemo vrlo dobre rezultate i na državnom prvenstvu

18.09.2022. / Damir Žbulj

Članice i članovi Karate kluba Velika Gorica u punom su pogonu na otvaranju nove sezone pa su nakon sjajnih rezultata na Zagreb karate cup natjecanju i 12 osvojenih medalja u svim kategorijama, osvojili i 12 medalja na turniru u Sisku, kojeg je organizirao karate klub Tigar.

U zagrebačkoj Kutiji šibica okupilo se preko 700 natjecateljica i natjecatelja iz 88 klubova i osam različitih država, od Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije i Slovenije pa do Mađarske, Italije i Slovačke.

"Naša ekipa je nastupila u miješanom sastavu s naglaskom na kadete, juniore i U21 jer je za njih ovo bio drugi po redu izborni tj. bodovni turnir za Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Turskoj ove godine. Jako smo zadovoljni rezultatima, no nažalost zbog bolesti nije moglo nastupiti naših pet natjecatelja koji konkuriraju za ulazak u reprezentaciju te su time smanjili šanse za odlazak na ovo veliko natjecanje," poručili su iz Karate kluba Velika Gorica.

"Ukupno smo osvojili 12 medalja, od čega tri zlata, jedno srebro i osam bronci, a nastupili smo ukupno sa 16 natjecatelja u 22 kategorije. Najuspješniji su bili Vito Hulina, Luka Lukačić i Ines Grdenić."

Zlatni su tako bili Vito Hulina (13/14 godina -49kg), Luka Lukačić (13/14 godina -69kg) i Ines Grdenić (seniorke -55kg).

Vito Hulina je osvojio i srebro u konkurenciji kadeta do 52 kilograma, dok su bronce oko vrata stavili i Luka Jukić (11/12 godina -34kg), Mia Čunčić (11/12 godina -39kg), Matej Čarakovac (13/14 godina -64kg), Katja Braica (13/14 godina -59kg), Matea Kordić (13/14 godina -54kg), Lucija Kirinić (kadetkinje -47kg), Katja Braica (kadetkinje +54kg) i Mia Mijović (seniorke -55kg).

U Sisku je nastupio samo dio U14 ekipe u borbama, što im je dobro poslužilo kao pripremni turnir za skorašnje prvenstvo Hrvatske sredinom listopada. Ukupno je sudjelovao devet natjecatelja u 16 kategorija, a Karate klub Velika Gorica je osvojio 12 medalja, od čega čak sedam zlata, četiri srebra i jedna bronca.

"Rezultati su odlični pa možemo reći da očekujemo i vrlo dobre rezultate na državnom prvenstvu. Najuspješniji su bili Mara Gusić i Matej Čarakovac s dva osvojena zlata," pohvalili su se iz velikogoričkog kluba.

U Sisku su zlatno odličje osvojili Mara Gusić (13/14god -44kg), Mara Gusić (kadetkinje -47kg), Matej Čarakovac (13/14god -64kg), Matej Čarakovac (kadeti -70kg), Petar Krešimir Krmpotić (kadeti -52kg), Vita Kučan (13/14god -49kg), Luka Lukačić (13/14god -69kg). Srebrni su bili Mia Čunčić (13/14god -44kg), Luka Lukačić (kadeti -70kg), Petar Tibor (13/14god -69kg), Vita Kučan (kadetkinje -47kg), dok je broncu zaslužila Nika Budinski (13/14god -44kg).

Čestitamo klubu i cijeloj ekipi i želimo im puno uspjeha i na idućim natjecanjima.

Galerija slika

Sedam zlata u Sisku i tri u Zagrebu za Karate klub Velika Gorica: Očekujemo vrlo dobre rezultate i na državnom prvenstvu Sedam zlata u Sisku i tri u Zagrebu za Karate klub Velika Gorica: Očekujemo vrlo dobre rezultate i na državnom prvenstvu Sedam zlata u Sisku i tri u Zagrebu za Karate klub Velika Gorica: Očekujemo vrlo dobre rezultate i na državnom prvenstvu Sedam zlata u Sisku i tri u Zagrebu za Karate klub Velika Gorica: Očekujemo vrlo dobre rezultate i na državnom prvenstvu Sedam zlata u Sisku i tri u Zagrebu za Karate klub Velika Gorica: Očekujemo vrlo dobre rezultate i na državnom prvenstvu Sedam zlata u Sisku i tri u Zagrebu za Karate klub Velika Gorica: Očekujemo vrlo dobre rezultate i na državnom prvenstvu Sedam zlata u Sisku i tri u Zagrebu za Karate klub Velika Gorica: Očekujemo vrlo dobre rezultate i na državnom prvenstvu Sedam zlata u Sisku i tri u Zagrebu za Karate klub Velika Gorica: Očekujemo vrlo dobre rezultate i na državnom prvenstvu Sedam zlata u Sisku i tri u Zagrebu za Karate klub Velika Gorica: Očekujemo vrlo dobre rezultate i na državnom prvenstvu Sedam zlata u Sisku i tri u Zagrebu za Karate klub Velika Gorica: Očekujemo vrlo dobre rezultate i na državnom prvenstvu Sedam zlata u Sisku i tri u Zagrebu za Karate klub Velika Gorica: Očekujemo vrlo dobre rezultate i na državnom prvenstvu Sedam zlata u Sisku i tri u Zagrebu za Karate klub Velika Gorica: Očekujemo vrlo dobre rezultate i na državnom prvenstvu Sedam zlata u Sisku i tri u Zagrebu za Karate klub Velika Gorica: Očekujemo vrlo dobre rezultate i na državnom prvenstvu Sedam zlata u Sisku i tri u Zagrebu za Karate klub Velika Gorica: Očekujemo vrlo dobre rezultate i na državnom prvenstvu

Podijeli