Novosti Sport Događanja

Senegalski 'šerif': Bilo je ovo fantastično iskustvo, bez obzira što je prebrzo završilo...

25.08.2020. / Damir Žbulj

Senegalac Cherif Ndiaye ostavio je dubok trag u Gorici u godinu i pol dana provedenih u dresu turopoljskog prvoligaša. Stigao je kao totalni anonimac, s malim iskustvom igranja za belgijski Waasland-Beveren, ali bez kluba i prvotno samo na probu...

Tadašnji trener Sergej Jakirović prepoznao je u njemu kvalitetu, dao mu je priliku, a Cherif je uzvratio na najbolji mogući način, maksimalnim angažmanom i golovima i asistencijama, što se u konačnici i napadačima jedino broji.

-->> Gorica oslobodila mjesto za Mudrinskog: Cherif Ndiaye otišao u Tursku

U turskom Göztepeu sigurno jako dobro znaju kakvog igrača dobivaju, iako je prvo dogovorena posudba, a tek onda pravo otkupa ugovora.

"Puno pozdrava svim mojim suigračima, cijelom stožeru i svim ljudima koji rade u HNK Gorici. Danas, kad napuštam klub, želim Vam svima reći kako sam svjestan gdje sam bio uoči dolaska u Goricu, da sam u svijetu nogometa bio nepoznat. I do tad sam imao isti ovaj talent, istu ovu odlučnost, želju za dokazivanjem i kvalitetu, ali tek sam zahvaljujući svima Vama i HNK Gorici postao netko i nešto u svijetu nogometa. Zahvaljujući svima Vama, uostalom, ostvario sam i ovaj transfer," istaknuo je Cherif na odlasku pa se dodatno zahvalio:

"Na kraju našeg zajedničkog puta želim Vam svima zahvaliti na svemu što smo prošli u razdoblju iza nas, u ove nepune dvije godine. Nosim sa sobom gomilu predivnih trenutaka i pregršt naših zajednički proživljenih emocija. I u privatnom i u profesionalnom smislu bilo je ovo fantastično iskustvo, bez obzira na to što je prebrzo završilo..."

"Također, želim zahvaliti svakom navijaču HNK Gorice na podršci u kojoj sam uživao tijekom mog boravka u Gorici."

"I moja poruka za kraj - Volim Goricu bez obzira na sve! Zauvijek Gorica!"

Odlaskom Ndiayea otvorilo se mjesto u početnoj postavi za Ognjena Mudrinskog, nakon dva odigrana kola prvog strijelca HT Prve lige s četiri postignuta pogotka. No, klupska Uprava mora angažirati još jednog centralnog napadača, pogotovo ako prema očekivanjima uskoro i Kristijan Lovrić napusti klub, najbolji prošlosezonski strijelac i asistent.

Podijeli