Novosti Sport Događanja

Sesar iznenađen navijanjem: Ranije smo trebali zaključiti utakmicu

07.03.2020. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice još su jednom potvrdili svoju kvalitetu i pravi borbeni sportski karakter te su na kraju uspjeli svladati i Zadar, jedinu ekipu koju u protekle dvije premijerligaške sezone nisu uspjeli dobiti.

Gorica je iskoristila ponuđenu priliku i uz pomoć glasnih navijača dramatičnu završnicu prelomila je na svoju stranu.

-->> Gorica nakon Cibosa sredila i Zadrane! Napokon!

No, prema prikazanom na parketu Gradske sportske dvorane 'kidanje živaca' i neizvjesnost u finišu nisu bili neophodni...

"Jedna teška utakmica je iza nas."

"Ponovno smo se dobro pripremili, imali smo slabije otvaranje, ali kad smo uhvatili konce igre dominirali smo. Mislim da smo ranije trebali zaključiti i završiti ovu utakmicu. To smo i zaslužili. Brojna promašena slobodna bacanja na kraju su nas dovela u situaciju da je Zadar imao šut za pobjedu," smireno je poručio nakon još jednog velikog  'skalpa' trener Goričana Josip Sesar.

U završnici je ruka malo zadrhtala, bilo je dosta promašenih slobodnih bacanja i gosti su se uspjeli izboriti za posljednji napad za pobjedu. Srećom, sportska pravda je ovaj put zadovoljena i domaći su zasluženo uzeli bodove.

"Nakon pobjede nad ekipom koja je prva na ljestvici i koja je aktualni osvajač Kupa Kreše Ćosića mislim kako ne treba tražiti zamjerke. Čestitam mojim igračima. Posljednja četvrtina bila je jako teška i za voditi s klupe i za igrati, a vjerujem i za gledati..."

Posebnost ovog okršaja bila je i solidna popunjenost tribine u Gradskoj sportskoj dvorani, ali i glasna podrška navijača, što se na košarci u našem gradu u posljednje vrijeme i nije moglo čuti i vidjeti, bez obzira na sjajne rezultate. Vjerujemo kako će ovo slavlje biti prekretnica i kako će Sesar i njegovi i košarkaši do kraja ove uzbudljive sezone imati još više svojih poklonika.

"Navijači su bili sjajni. Iskreno, iznenadila me ova podrška! U velikoj Gorici ima puno sportaša, ljudi vole sport, to pokazuje i procvat rukometa, nogometa, odbojke, košarke..."

"Nadam se kako im se ovo svidjelo i da će u budućnosti u sve većem broju dolaziti na naše utakmice," zaključio je strateg Gorice.

Svoj doprinos dao je i Ivan Papac, koji vjeruje kako će Gorica nastaviti u ovom ritmu: "Čestitao bih svojim suigračima na pobjedi protiv Zadra. Na kraju šteta zbog ovih promašenih bacanja, uvjerljivije bi završilo, ali na kraju smo ipak pokazali da smo prava ekipa. Bilo je super! Vjerujem kako ćemo nastaviti ovako i u preostalim utakmicama."

Nakon fantastičnih pobjeda nad ekipama iz vrha poretka, Cibonom i Zadrom, u idućem kolu na rasporedu je gostovanje kod Dubrave, koja vodi grčevitu borbu za premijerligaški opstanak.

Podijeli