Novosti Sport Događanja

Sesar: Tek ćemo vidjeti koliko smo spremni za sve što nas čeka

08.11.2020. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice majstorski su odradili povratak utakmicama nakon korone i samoizolacije, deklasirali su Adria Oil Škrljevo, a sad ih čeka izazovno gostovanje u zadarskim Jazinama protiv Sonik Puntamike, u nedjelju od 18 sati, uz izravan prijenos na HKS TV.

Novo slavlje bila bi sjajna uvertira za odlazak u Srbiju na prvi turnir regionalne ABA 2 lige i okršaje na Zlatiboru sa Širokim, banjalučkim Borcem, slovenskim Heliosom i Slobodom iz Užica.

"Jako je zahtjevan mjesec ispred nas i tek ćemo vidjeti koliko smo spremni za sve što nas čeka. Kažem, ni uoči prethodne utakmice nisam znao što očekivati, ali uz veliki broj rotacija uspjeli smo biti na visokoj razini. Idemo dalje iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, prvo treba odraditi ovo gostovanje u Zadru pa idemo dalje. Sonik je vrlo neugodan protivnik i jedino je sigurno da nas čeka uzbudljiva utakmica," najavio je trener Gorice Josip Sesar.

Velikogorički Bikovi poslije pet odigranih utakmica imaju četiri pobjede i poraz. Zadrani su u sedam susreta upisali četiri pobjede, no, dva od tri poraza stigla su u posljednja dva nastupa, kod Zaboka i Cibone. 

U ranije odigranim utakmicama devetog kola Split je sa 102:69 nadigrao Zabok, a Zadar je s 82:67 slavio kod Dubrave Furnir. U nedjelju još Vrijednosnice Osijek dočekuju Šibenku, dok će u ponedjeljak Alkar gostovati kod Škrljeva, a Hermes Analitica i Cibona igraju u utorak.

Goričani imaju tri utakmice manje od vodećeg Zadra, odgođeni su dvoboji sa Šibenkom, Alkarom i Vrijednosnicama Osijek i ako će Sesarova momčadi nastaviti s pobjedama, vratit će se ponovno u sam vrh ljestvice HT Premijer lige.

Podijeli