Novosti Sport Događanja

Sesarova Gorica u Draženovom domu ide po novi 'skalp': Posebno smo motivirani!

09.10.2020. / Damir Žbulj

Kao jedina ekipa bez poraza i lider domaćeg prvenstva Gorica odlazi na gostovanje u Draženov dom kod Cibone. Bit će to derbi u svakom smislu te riječi, jer Josip Sesar i njegovi igrači na ovaj okršaj s velikanom stižu kao apsolutno ravnopravan suparnik, a prema prikazanome u otvaranju sezone, možda i kao blagi favorit.

Velikogorički Bikovi su u prvom kolu nadigrali Split, u drugom uzeli bodove u Zaboku, a u prošlom su na svom parketu u dramatičnoj završnici slavili protiv Zadra, kojeg s klupe vodi aktualni izbornik Veljko Mršić i koji i ove sezone ima momčad koja puca na naslov prvaka. Baš kao i Cibona...

Gorica se u Hrvatskoj apsolutno nema koga ili čega plašiti i može krenuti u otvorenu borbu za najviše pozicije i osvajanje trofeja. To je realnost!

“Nakon pobjede protiv Zadra ostali smo jedini neporaženi sastav i želimo nastaviti taj niz. Čeka nas teška utakmica protiv Cibone koju jako dobro poznajemo. Gledali smo ih sada na početku ABA lige gdje su pretrpjeli jedan težak poraz i sigurno je da će oni htjeti popraviti dojam protiv nas i neće nas podcijeniti. Mislim da možemo ravnopravno igrati s njima i jasno da i mi želimo pobjedu. Posebno smo motivirani jer to je Cibona, to je Draženov dom i sigurno je da ćemo dati najbolje od sebe. Vjerujem da će utakmica biti jednako zanimljiva kao ova protiv Zadra,” najavio je centar Krešo Ljubičić, koji je u Goricu ovog ljeta stigao upravo iz Cibone.

Bio bi veliki dobitak kad bi se Kalajžić oporavio od lakše ozljede...

“Imamo jako težak raspored na startu sezone i ja sam presretan da imamo sve tri pobjede do sada. Čeka još jedna teška utakmica jer je Cibona favorit prvenstva ove sezone. Imali su jedan težak susret prije nas s Crvenom zvezdom i pokušat će sve da se konsolidiraju i da se vrate na onaj put koji su planirali. Ne očekuje nas nimalo laka utakmica jer to je mlada i potentna momčad, odnosno mlada i potentna petorka koja će sigurno igrati agresivno, a mi ćemo morati naći odgovor na njihovu agresiju. Pokušat ćemo što više igrati našu igru i nadam se da će nam se Mate Kalajžić vratiti za taj susret. Vidjet ćemo iz minute u minutu kako će stvari razvijati pa ćemo tako i reagirati,” istaknuo je trener Sesar uoči velikog duela.

Cibona je i njegov klub, a dio svoje karijere tamo su proveli i Mazalin, Uljarević, Ljubičić, Mašić, Majcunić...

Bit će to još jedan dodatni poticaj i posebna draž ovog susreta, na parketu legendarne dvorane, koja nije neosvojiva tvrđava i gdje su Goričani već slavili u protekle dvije sezone.

Utakmica se igra u KC Dražen Petrović, u subotu 10. listopada s početkom u 18 sati, a moći će se pratiti na HTV2.

GLEDATELJI NA TRIBINAMA

Gledateljima je dozvoljen ulaz, a ulaznice se kupuju isključivo preko sustava Ulaznice.hr!

Navijači će se morati pridržavati propisanih epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i COVID protokola Hrvatskog košarkaškog saveza: 

Svaki posjetitelj stariji od 12 godina obavezan je nositi masku na licu.

Gledatelji trebaju na dan dolaska na utakmicu izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je u jutarnjim satima viša od 37.2, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (to se odnosi na sve simptome i znakove bolesti, a ne samo na bolesti dišnih puteva), osoba se treba telefonski javiti obiteljskom liječniku koji će odlučiti o daljnjem postupanju.

Evidencija posjetitelja se provodi kupnjom online ulaznice putem sustava Ulaznice.hr radi lakšeg naknadnog epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju zaraze virusom COVID-19.

Sve ulaznice su numerirane i njima je određen raspored sjedenja te vas molimo da se tog rasporeda pridržavate.

Za vrijeme ulaska i izlaska iz KC Dražen Petrović, kao i tijekom boravka, odnosno, prolaska gledatelja kroz objekt, molimo vas da držite minimalni razmak od 1.5 metara kao nužnu fizičku udaljenost.

(Foto: KK Cibona, Željko Bakšaj)

Podijeli