Novosti Sport Događanja

Sjajni košarkaši nastavili niz: Split deklasiran u Gorici, igra se majstorica na Gripama

27.04.2019. / Damir Žbulj

Fenomenalni košarkaši Gorice samo su nastavili gdje su stali nogometaši protiv Hajduka! U košarkaškom velikogoričko-splitskom okršaju ponovno se slavilo u domaćoj svlačionici!

Goričani su s 89:80 (22:17, 22:23, 20:20, 25:20) nadigrali Split te su isprali gorak okus teškog poraza u prvoj utakmici, ali i najavili veliki okršaj u 'majstorici', koja se u srijedu od 19 sati igra ponovno na Gripama.

U odnosu na prvi četvrtfinalni dvoboj doigravanja za naslov prvaka Hrvatske trener Josip Sesar imao je na raspolaganju Mikšića i Mazalina te je vrhunski pripremio ekipu za novi okršaj s istim suparnikom. 

Dvoboj iz Splita je bio zaboravljen, znali su Goričani kako je ovo jedna u potpunosti nova utakmica, kako razlika iz prvog dvoboja nije realna, a kako mogu dobiti Splićane već su tri puta ove sezone i dokazali...

Sjajno su otvorili dvoboj, nakon prvih deset minuta imali su pet poena prednosti, a na veliki predah odlazi se s 44:40 na semaforu. U trećoj dionici gosti su prijetili, uporno se vraćali, no, u posljednjoj četvrtini Sesarova momčad lomi otpor suparnika, odlazi na veliki dvoznamenkastu prednost (84:69), tri minute prije kraja i u finišu dvoboja Split je tek ublažio poraz, bez realne opasnosti za konačni ishod.

Ante Mašić odigrao je 'profesorski', za pamćenje! Ubacio je 32 poena, iz igre je šutirao 11/14, od čega su bile četiri trice iz pet pokušaja, uz devet skokova i četiri asistencije. Ivan Majcunić dodao je 15 koševa i pet skokova, dok je Marko Baković upisao 12 poena i šest skokova.

U redovima poraženih bolji od ostalih Tomislav Gabrić s 26 poena.

S nestrpljenje sad očekujemo treću i odlučujuću utakmicu u Splitu, u kojoj će domaćin pred punim tribinama biti pod velikim pritiskom pobjede. Goričani nemaju što izgubiti, a kad igraju bez opterećenja već su ove sezone nebrojeno puta pokazali i dokazali kako su izuzetno opasni svim suparnicima. 

Podijeli