Novosti Sport Događanja

Sjajni rezultati najmlađih nada goričkog iTeama u Samoboru, velikim turnirom otvorena teniska sezona i u Velikoj Gorici

25.04.2024. / Damir Žbulj

Sezona tenisa na otvorenome se polako zahuktava, uz nove zapažene rezultate najmlađih nada goričkog iTeama, koje su se natjecale na HTS turniru u Samoboru.

U kategoriji 'Tennis 10s' nastupilo je deset velikogoričkih tenisačica i tenisača, a u konkurenciji do osam godina najbolji rezultat je ostvario Šimun Jelić, koji je osvojio prvo mjesto, dok je Lara Jurišić svojim prvim nastupom na turniru ikada ostvarila brončani plasman.

U kategoriji do 9 godina najuspješnija je bila Velikogoričanka Dina Potočnik, koja je također osvojila prvo mjesto.

"Ostali naši mali velikogorički tenisači redom su ostvarili sljedeće rezultate: Andro Trputec - srebro, Nika Meštrović - srebro, Lucika Ešegović - srebro, Pablo Ćuić - bronca, Niko Ćurković - bronca, Bartol Fileš - bronca i Mia Jurišić - bronca. Čestitamo svima i neka ovi prvi koraci budu ohrabrenje za dalje," javio nam je klupski čelnik Miha Troha.

Na otvorenju sezone tenisa u Velikoj Gorici obilježeno je velikim turnirima djece i seniora.

"Na teniskim terenima počelo je živo. Svake godine klub početak sezone obilježava turnirima za djecu i odrasle, a ove je godine nastupalo 90-ak igrača, što mališana, što odraslih. Svi su nastupali u svojim kategorijama, a uz poštovanje i priznanje svim sudionicima, izdvojili bismo pobjednike i finaliste," dodao je pa istaknuo:

"U kategoriji najmlađih, 'crveni tenis', prvo mjesto osvojio je još vrtićanac Šimun Jelić. U kategoriji 'narančastih' finale su zaigrale djevojčice Dina Potočnik i Lucija Ešegović, a prvo mjesto pripalo je Dini. Prvo mjesto u kategoriji 'zeleni' osvojio je Luka Prša pobijedivši u finalu Kiaru Brestovec. Prvo mjesto u najjačoj dječjoj kategoriji, 'žuti' tenis pripalo je osmašu Luki Kotaranu, a njemu uz bok stajao je Lovro Stojan," pojasnio je Troha.

U kategoriji odraslih igrao se turnir parova ja kojem je nastupilo 30-ak igrača, pri čemu je najuspješniji par Maras/Turak, koji su u finalu savladali par Skrbin/Perić.

Galerija slika

Sjajni rezultati najmlađih nada goričkog iTeama u Samoboru, velikim turnirom otvorena teniska sezona i u Velikoj Gorici Sjajni rezultati najmlađih nada goričkog iTeama u Samoboru, velikim turnirom otvorena teniska sezona i u Velikoj Gorici Sjajni rezultati najmlađih nada goričkog iTeama u Samoboru, velikim turnirom otvorena teniska sezona i u Velikoj Gorici

Podijeli