Novosti Sport Događanja

Šlogar: Idući put će netko drugi biti junak, svi se međusobno podržavamo! Vidović: Rijeka, Hajduk i Dinamo su priča za sebe, protiv ostalih nema alibija

01.10.2024. / Damir Žbulj

Veliki junak goričkog slavlja nad Slaven Belupom bio je Martin Šlogar, koji je u sudačkoj nadoknadi ušao u igru i praktički u prvom dodiru s loptom je poentirao za konačnih 2:1. Iako, bio je to veliki poklon protivničkog vratara, koji je napravio nesvakidašnju pogrešku, no, sve je to sastavni dio nogometa...

"Danas sam ja bio junak, ali to je bilo danas. Idući put bit će to netko drugi, ovdje smo da radimo, da se međusobno podržavamo."

"Meni je izgleda dovoljna i jedna minuta, jedan dodir," s velikim osmjehom na licu je pojasnio Šlogar pa dodao:

"Naravno da sam sretan jer smo osvojili tri boda. Slaven Belupo je u završnici imao inicijativu i bili su blizu pobjedi, ali tri boda ostaju kod kuće. Svi smo sada pozitivniji i okrećemo se novom susretu i idemo po novu pobjedu."

Već u subotu Goricu čeka novi izazov, gostovanje kod Lokomotive: "Bit će dovoljno vremena za pripremu, a vjerujem da ćemo tamo nastaviti ovaj niz. Ne želimo sada stati, idemo dalje," zaključio je optimistično Šlogar!

 

Na dvoboj se osvrnuo i trener Rajko Vidović, kojem je evidentno pao 'kamen sa srca' nakon druge ovosezonske pobjede, protiv izravnog suparnika, u derbiju začelja.

"Mislim da je bila jako zahtjevna i teška utakmica, pogotovo jer smo prije toga vezali dva poraza, protiv Rijeke i Hajduka. S psihološke strane je to bilo jako teško, ali dobro smo se pripremali cijeli tjedan. Dobro smo ušli u utakmicu, zabili gol, ali se onda ponovilo ono što nam se događa, lagano smo primili gol za izjednačenje..."

"Na poluvremenu smo se dogovorili da ne smijemo odustati, jer ovo su utakmice koje vrijede duple bodove. Mislim da smo i u drugom dijelu bili korektni, ali zadnjih 20 minuta su oni preuzeli inicijativu, bili su bolji, imali su neke situacije koje su promašili i tako je to u nogometu. Kad ne zabiješ, onda te stigne kazna. Za nas je to bila velika sreća, postigli su u 94. minuti pobjedonosni pogodak, koji nam je donio vrijedna tri boda i da se u miru možemo pripremiti za iduću utakmicu kod Lokomotive, što će biti još jedna teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika," naglasio je strateg turopoljskog prvoligaša.

Gorica sada ima osam bodova, četiri više od Koprivničanaca, koji su na dnu ljestvice, ali i četiri manje od četvrtog Varaždina.

Bit će ove sezone itekako puno borbe...

"Situacija je na ljestvici izuzetno izjednačena, do četvrtog mjesta i Varaždina samo su četiri boda. Možemo izdvojiti Rijeku, Hajduka i Dinamo koji su priča za sebe, sve što se osvoji protiv njih je bonus, a bili smo blizu. Protiv ostalih nemamo pravo na alibi, to su momčadi s kojima možemo ravnopravno igrati i protiv kojih moramo tražiti bodove. Nije to nimalo lagano, kao što je to bilo i protiv Belupa. Dobro smo se mi namučili za ova tri boda..."

Iako je u posljednjih 20-ak minuta promijenio sustav te je krenuo ofenzivnije prema suparničkim vratima, gosti su imali bolje šanse. Ipak, na kraju dvoboja ipak se u goričkoj svlačionici ponovno pjevala ona dobro poznata pobjednička pjesma: "Imamo u zadnjoj liniji dosta kvalitetnih pojedinaca, imamo tu petorku jako dobru, a moja želja je bila pobjeda. Želio sam da prema naprijed budemo opasniji, da gore budu tri napadača, ali kad sam to napravio se dogodilo da su oni imali inicijativu i neke ozbiljnije situacije. Ali, daje mi za pravo da smo mi u toj 94. minuti zabili pobjedonosni pogodak i da je zabio napadač i izgleda da smo pogodili."

Gorica će u subotu biti jača za Ndockyta, trebat će i njegov doprinos protiv opasnih Lokosa.

"Jako nam je nedostaje Ndockyt i veselim se što će biti s nama protiv Lokomotive. Pajaziti je kvalitetan i jako dobar igrač. On je tek stigao, malo je energetski pao i zamijenili smo ga da malo osvježimo tu sredinu, jer su se dečki jako potrošili. Bit će nam i on od velike pomoći," zaključio je Vidović. 

 

 

Podijeli