Novosti Sport Događanja

Spektakularni izbor Miss sporta Hrvatske u Velikoj Gorici, atletičarka Lara Silić ponijela krunu: Ovo nije moj 'teren', ali je iskustvo koje bih svakom preporučila

12.07.2024. / Damir Žbulj

Sport i ljepota bili su dobitna kombinacija u goričkom Pučkom otvorenom učilištu, gdje je održano 33. finalni izbor za Miss sporta Hrvatske! Velika Gorica se pokazala kao sjajan domaćin ove svečane priredbe i nadamo se kako će se i iduće godine najljepša sportašica birati u našem gradu...

Djevojke su pred brojnom publikom i žirijem predstavile u pet izlazaka na pozornicu, prvo u sportskoj odjeći Body Feeling pa u 'malim crnim haljinama', u kupaćim kostimima Pletix, a najviše nas je oduševio tzv. talent show, gdje je 11 finalistica maštovito i atraktivno predstavilo svoje sportove.

Na kraju su cure svima oduzele dah u spektakularnim večernjim haljinama dizajnerice Mirsade Jureše, a žiri, u kojem su između ostalih bili i naš legendarni rukometaš i zlatni olimpijac Slavko Goluža, slavni fotograf i umjetnik Stefan Lupino te europska prvakinja u veslanju i bivša Miss sporta Hrvatske Ivana Jurković, imao je itekako težak zadatak odabrati one najljepše.

Prvo je proglašena Miss fotogeničnost, a lenta je ponijela Antea Jukić, sportska gimnastičarka iz Splita. Druga pratilja je Ena Srna iz Zagreba, koja se bavi sinkroniziranim klizanjem, dok je prva pratilja gimnastičarka iz Vukovara, Aurora Ristović...

Titulu Miss sporta Hrvatske ove je godine ponijela zagrebačka atletičarka Lara Silić!

Krunu je novoj pobjednici predala sada već bivša Miss sporta Hrvatske, Korina Sajko, a vidno uzbuđena Lara rekla je da nije očekivala pobjedu:

“Kad sam čula da je voditelj prozvao moje ime, isprva sam bila šokirana pa sam onda pomislila nisam to ja, jer je bila još jedna Lara u finalu. A kad sam čula svoje prezime nisam se mogla ni smijati od šoka. Sad sam presretna. Ovo uopće nije moj teren, prvi put sam hodala po pozornici pod svjetlima reflektora u visokim potpeticama, a da me pritom netko ocjenjuje. Sportom se bavim od malih nogu, bio je tu isprva judo, pa ritmička gimnastika i sada atletika. Stvarno mislim da je sport dobar ne samo fizički nego i psihički za svakog čovjeka i ovo je iskustvo koje bih svakome preporučila. U sportu upoznaješ puno ljudi i mislim da se sportaši puno bolje snalaze u životu”, izjavila je nova Miss sporta Hrvatske.

Inače, atletika joj nije bio prvi odabir. u osnovnoj školi ova 18-godišnjakinja je trenirala i judo i ritmičku gimnastiku, a na atletiku krenula u šestom razredu pa je tako dvije godine trenirala dva sporta. Naposljetku je ipak prevladala ljubav prema atletici te se specijalizirala za duge staze. Planirala je ovog ljeta upisati Fakultet političkih znanosti...

Zanimljivo, kako je prošlogodišnja pobjednica bila atletičarka, a u dosadašnja 33 izbora atletičarke su bile najljepše šest puta.

Podsjetimo, prije par godina je u ovom izboru uspješno sudjelovala i gorička atletičarka Nina Vuković, koja je 2020. godine ponijela i titulu Miss fotogeničnosti.

Za glazbeno-zabavni dio programa pobrinuli su se Antonija Šola, Vanessa Kralj, članovi Akrobatskog Rock'n'Roll kluba Gimnazija, latinoamerički plesni par Iza Vidergar i Dan Hude te dvostruka europska prvakinja u modernom plesu Natalie Nujster, što je bio poseban atraktivan nastup.

Djevojke su proteklih nekoliko dana uživale u našem gradu, ohladile su se od ovih 'paklenih' vrućina na Gradskom bazenu, Turistička zajednica Velike Gorice organizirala je druženje i edukaciju o izradi tradicionalnih turopoljskih štrukli, a naše su se sportašice i više nego snašle u novoj ulozi, sve pod budnim okom majstorice Ivan Belošević iz obrta Štrukli Cipov.

U svakom slučaju, djevojke su bile oduševljene turopoljski krajem, a vjerujemo kako će se ova tradicija nastaviti i u narednim godinama.


(Foto: Renato Branđolica)

Galerija slika

Spektakularni izbor Miss sporta Hrvatske u Velikoj Gorici, atletičarka Lara Silić ponijela krunu: Ovo nije moj 'teren', ali je iskustvo koje bih svakom preporučila Spektakularni izbor Miss sporta Hrvatske u Velikoj Gorici, atletičarka Lara Silić ponijela krunu: Ovo nije moj 'teren', ali je iskustvo koje bih svakom preporučila Spektakularni izbor Miss sporta Hrvatske u Velikoj Gorici, atletičarka Lara Silić ponijela krunu: Ovo nije moj 'teren', ali je iskustvo koje bih svakom preporučila

Podijeli