Novosti Sport Događanja

Spektakularno prvo izdanje Turopoljske trail utrke Ključić Brdo: Vidimo se i iduće godine!

05.09.2024. / Damir Žbulj

Sjajne dojmove odnijeli su svojim kućama svi natjecatelji i natjecateljice prvog izdanja Turopoljske trail utrke Ključić Brdo, koja je okupila brojne ljubitelje ovakvih utrka i u našem prekrasnom kraju.

U organizaciji Maraton kluba Velika Gorica i uz veliku pomoć volontera i sponzora, sve je prošlo fantastično, a sigurni smo kako će ova sportska manifestacija postati tradicionalna.

Otkad smo u proljeće ove godine odredili i rezervirali termin za prvu veliku turopoljsku trail utrku, niti jedan dan nije prošao da barem nešto nije napravljeno u pripremi ovog projekta, za kojeg sad znamo da će postati turopoljska sportska tradicija. Tisuće poslanih mailova i tisuće prijeđenih kilometara po stazama u okolici Ključić Brda rezultirali su spektakularnim događajem kojeg će mnogi pamtiti..."

"Prošli smo mnoge trail utrke prije nego smo se odlučili raditi svoju, sakupili smo iskustva od kolega iz brojnih prijateljskih klubova i potrudili se napraviti ne samo utrku, nego cijeli događaj onako kako bi i mi voljeli da nam netko napravi. Konačna ocjena svih sudionika, dobivena u anonimnoj anketi, je čista petica, uz prosjek 4,89, i to je najbolji dokaz da smo uspjeli. Naravno da uvijek može bolje i potrudit ćemo se iduće godine poboljšati neke stvari," istaknuo je nakon utrke Marijan Malčević, jedan od organizatora iz MK Velika Gorica.

Turopoljska trail utrka Ključić Brdo imala je nekoliko lokalnih posebnosti, a to su između ostalog bili i pucanj turopoljskog topa na startu i zalijevanje vatrogasnim šmrkom na cilju. Svaka pojedina staza nosila je i posebno ime, najdulja staza od 24 kilometra bila je tako Banderijalac, trčala se i Podgutnica od 16,5 kilometara te Poculica od 8 kilometra.

"Jedna od posebnosti je i nenatjecateljska staza Hodalica, kojom smo htjeli popularizirati boravak u prirodi i privući što više ljudi na brdsku rekreaciju. U početku smo i sami bili skeptični oko ove ideje, ali na kraju je Hodalica s više od osamdeset finišera ispala najpopunjenija staza na trailu. U pripremi i provedbi utrke uz članove Maraton kluba Velike Gorica sudjelovali su brojni volonteri koji inače nemaju veze s trčanjem, što je razlog više da im dvostruko zahvalimo na angažmanu i žrtvovanom vremenu. Naravno, ničega ne bi bilo bez naših partnera i sponzora koji su izravno ili posredno sudjelovali u izvedbi pojedinih segmenata ovog događaja," dodao je Malčević, koji se zahvalio i Turističkoj zajednici Velike Gorice, Izletištu Ključić Brdo, ali i Plemenitoj Opčini Turopoljskoj, Zajednici sportskih udruga Grada i Županije te brojnim drugim sponzorima.

"Svi finišeri zaslužuju pohvalu i čestitanje, posebno zbog velike vrućine po kojoj je utrka održana. Osim članova MKVG, koji su postigli izvrsne rezultate, poseban naglasak zaslužuje Ivana Širić, prvakinja Hrvatske u trailu i hrvatska reprezentativka, koja se odazvala našem pozivu da dođe na utrku i rutinski je pobijedila na najdužoj stazi. No, još važnija od pobjede je njezina najava da se vraća i dogodine," poručio je za kraj.

Na stazi Banderijalac slavio je u muškoj konkurenciji Stjepan Leljak iz AK Vrbovec, ispred Bojana Jurkovića (SRD315 Sjeverozapad) i Antonija Klarića (AK Sljeme). Kod djevojaka, odmah iza neprikosnovene Širić je ciljem prošla i domaća uzdanica Jasna Mikulić iz MK Velika Gorica, a ispred Vesele Brajković iz TK Sisak.

Na stazi Podgutnica najbrži je bio Bruno Škrinjarić iz MK Velika Gorica, dok je njegov klupski kolega Matej Janjić bio treći. Drugo mjesto zauzeo je Kruno Štriga iz Zaboka. Kod djevojaka je na ovoj stazi od 16,5 kilometara slavila Marcela Cerovac, ispred Nine Sudarević (Vita Olimpica/AK Plitvice), dok su treće i četvrto mjesto osvojile djevojke iz MK Velika Gorica, Renata Horvatek i Kristina Terzić.

Na stazi Poculica od osam kilometara Valentin Kovačević je završio ispred domaćeg dvojca, Darka Radića i Martina Marčeca, a Želimir Delač je osvojio peto mjesto. U ženskoj konkurenciji Irena Cerovac je bila prva, Sara Pavlak druga, a nakon njih su ciljem prošle i cure iz MK Velika Gorica, Ivana Novak, Edita Grgić i Alena Sokić.

"Bravo! Sve pohvale za organizaciju utrke. Lijepa staza, ugodna atmosfera i vidimo se sljedeće godine," samo je jedan od brojnih pozitivnih dojmova sudionika Turopoljske trail utrke Ključić Brdo. A poruka je namijenjena i svima vama, priključite se Maratoncima i vi iduće godine! 

 

Podijeli