Novosti Sport Događanja

Špikić, Čolina, Krizmanić i Babec slave povijesnu pobjedu mlade reprezentacije na Euru

28.03.2021. / Damir Žbulj

Povijesnu pobjedu, prvu na Europskim prvenstvima, upisala je mlada U-21 hrvatska nogometna reprezentacija, koja je u slovenskom Kopru s 3:2 bila bolja od Švicarske.

Ivanušec, kapetan Moro i Vizinger osigurali su 'Malim Vatrenima' veliku prednost, ali su se Švicarci u posljednjih deset minuta vratili u utakmicu. Srećom, autogol Kulenovića u prvoj minuti sudačke nadoknade nije bio presudan za veliko hrvatsko slavlje.

🇭🇷🇨🇭 ✌️ U dramatičnom raspletu u Koperu, Hrvatska U-21 sačuvala je svoju prednost i svladala Švicarsku 3:2, što je prva...

Posted by Hrvatski nogometni savez on Sunday, March 28, 2021


Veliki doprinos ovom uspjehu dali su i velikogorički nogometaši. Dario Špikić zaigrao je u početnoj postavi, a u 75. minuti dvoboja svoje mjesto prepustio je još jednom Velikogoričaninu Davidu Čolini.

Krešimir Krizmanić, 'domaći dečko' s Galženice, ušao je na travnjak u 75. minuti umjesto Franjića.

Cijelu utakmicu odigrao je i veznjak HNK Gorica Hrvoje Babec.

"Lijepo je kad se trud isplati, kad na kraju vidim da su dečki sretni, da su naplatili muku i neizvjesnost. Sve smo kontrolirali, dobro izgledali - posebno u drugom poluvremenu - i kada se činilo da će to mirno ići kraju, utakmica se okrenula naglavačke i na kraju smo strepili za pobjedu. Sretan sam, a sada se moramo oporaviti u dva dana i dočekati zadnju utakmicu na što kvalitetniji način - treba sanirati ozljede kako bismo znali na čemu smo," poručio je nakon slavlja izbornik Bišćan

"Uzbudljivo smo živjeli zadnjih petnaestak minuta. Imali smo imperativ, porazom smo se mogli i oprostiti od turnira, ali dečki su fenomenalno odgovorili i sve je išlo u najboljem redu, osim drugog dijela prvog poluvremena. No, nesmotreno smo skrivili kazneni udarac, Švicarcima dali nadu i šansu, a onda smo si zabili drugi pogodak i nastao je pravi cirkus na terenu. Nije se moglo pretpostaviti što će se dogoditi, a nije mi se činilo da ćemo zabiti pogodak koji bi sve riješio jer smo bili na izmaku snaga, orijentirani na čuvanje zasluženog vodstva. Nije bilo jednostavno biti pored terena," prenosi hns-cff.hr.

"Bili smo nestrpljivi prije početka, željeli smo izaći na teren i doći do pobjede koja nam daje nadu i optimizam u pripremi za zadnju utakmicu. Potrošeni smo, ali ukoliko se skupimo opet ćemo napraviti sve - ova se skupina igrača izvlačila iz teških situacija i u kvalifikacijama. Ova je utakmica također dobar primjer, dečki kroz takve utakmice grade atmosferu i nastavit ćemo se truditi, boriti, pa na kraju vidjeti kako će sve završiti," zaključio je Bišćan. 

Hrvatska poslije uvodnog 1:0 poraza od Portugala sada i dalje ima izgleda za prolazak u četvrtfinale Eura, a posljednju utakmicu ove skupine igra u srijedu protiv Engleske.

(Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Podijeli