Novosti Sport Događanja

Špikić: Nadamo se nastavku pozitivnih rezultat i još boljoj igri

28.11.2020. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice u subotu od 17.05 sati igraju domaći dvoboj 13. kola HT Prve lige protiv Lokomotive.

Dambrauskasova momčad vratila se prvenstvenim izazovima slavljem u Šibeniku, a početkom tjedna je na gradskom stadionu s minimalnih 1:0 svladala i Varaždin.

Okršaj s Lokosima bit će pravi izazov...

"Na početku smo odlično ušli u sezonu pa se dogodio taj prekid u kojem nismo igrali mjesec dana. Malo nas je to izbacilo iz ritma, jer smo bili bez pravih utakmica, ali smo se vratili u pobjedničkom stilu i nadamo se nastavku pozitivnih rezultata i još boljoj igri!"

"Iskreno, cijela ekipa i stožer fokusirani su samo na iduću utakmicu. Ne razmišljamo previše o tome što će biti u budućnosti. Pripremamo se za svaku posebno," istaknuo je Dario Špikić, koji će se naći u početnoj postavi protiv gostiju s Kajzerice.

U vrhu napada bit će Mudrinski, u vezi će biti još i Lovrić, Mitrović, Kalik i Suk, a u posljednjoj liniji obrane ispred kapetana Kahline zaigrat će Musa, Steenvoorden, Jovičić i Čabraja.

Gorica ima 22 boda u deset odigranih utakmica i drži treću poziciju na prvenstvenoj tablici. Na vrhu je Dinamo s utakmicom više i 26 bodova, a isti učinak ima i Osijek, ali iz 12 odigranih susreta.

Lokosi su na samom dnu s tek osam bodova.

"Lokomotiva je promijenila dosta momčad od prošle sezone. Puno su prodavali, ali su i puno doveli igrača. Vidi se da su se posložili, igraju sve bolje i bolje. Poznam neke igrače tamo, vjerujem da će biti još bolji kako će prvenstvo odmicati," smatra Špikić.

"Kao i uvijek kada je riječ o Lokomotivi, svaka utakmica je teška, to je protivnik sa svojim posebnim stilom. Fizički je to jako dobra momčad, s dobrim balansom između defenzivnog postavljanja i posjeda lopte i znamo da nam neće biti lako. Analizirali smo ih, ukazali igračima na neke detalje, trenirali smo naporno i tražimo način kako istaknuti slabosti u njihovoj formaciji i igri. Moramo biti pozitivni i hrabri, ali moramo preuzimati i više rizika nego protiv Varaždina," smatra trener Dambrauskas.

Podijeli