Novosti Sport Događanja

Špikić razveselio mlade nogometne nade: Sport me izgradio

31.01.2023. / Damir Žbulj

Naš gorički nogometaš Dario Špikić, trenutno prvotimac i jedan od najboljih igrača zagrebačkog Dinama, bio je glavni 'maneken' na otvaranju novog izdanja Coca-Cola Cupa, najvećeg malonogometnog turnira u Europi.

Prve utakmice odigrane su u zagrebačkoj Osnovnoj školi Jelkovec, uz glasnu podršku punih tribina, a mladi igrači na terenu imali su posebnog navijača, koji je izveo prvi udarac i svojim savjetima pomogao mladim nogometašima...

 

Špikić se okružen mladim nogometnim nadama prisjetio svojih početaka: "I ja se sjećam ovakvih turnira još kad sam bio osnovnoškolac, a sada mi je velika čast i privilegija biti dio ovakvog spektakla. Bitno je da se djeca bave sportom, jer i mene je sport odgojio i izgradio kao osobu, tako da mislim da su ovakvi događaji potrebni. Djeci i mladima bih poručio da se nastave baviti sportom, da budu aktivni i druže se.”

Coca - Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Više od 140 kvalifikacijskih turnira u gradovima i općinama diljem Hrvatske razigravat će se od veljače do lipnja. Cilj svim sudionicima je plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati početkom kolovoza u Splitu.

U Splitu će se tri dana družiti s vršnjacima iz cijele Hrvatske koja su se plasirala na Državnu završnicu u jednoj od deset sportskih disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih.

Važno je naglasiti da su prijave otvorene za sve zainteresirane ekipe a sudjelovanje na svim razinama natjecanja u potpunosti besplatno.Prijave su moguće na web stranici Igara: www.igremladih.hr

Nogomet je najmasovnija disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih koje će ove godine okupiti više od 100.000 djece i mladih. Ove godine nastavljena je i edukativna kampanja Zero Waste – Budi dio igre-  Čuvajmo naš planet kojoj je cilj edukacija o važnosti zaštite okoliša. Na svim Coca-Cola Cup turnirima djeca primjenjuju stečena znanja o pravilnom recikliranju otpada.

Plazma Sportske igre mladih svoju sezonu nastavaljaju natjecanjima u ostalim sportskim disciplinama i velikim Telemach Danom sporta koji će se ove godine održati u 28 gradova u svim županijama Hrvatske. U sklopu jednodnevnih događanja na gradskim trgovima i sportskim centrima djeca osnovnoškolske dobi natjecat će se u graničaru i atletici i boriti se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih.

 

 

(Foto: Plazma Sportske igre mladih)

Podijeli