Novosti Sport Događanja

Špikić zabio u velikom slavlju Dinama nad Osijekom, Plavi stigli na korak do nove titule prvaka!

08.05.2022. / Damir Žbulj

Naš Velikogoričanin Dario Špikić dao je velik doprinos u velikoj pobjedi Dinama u derbiju s Osijekom, kojom su Plavi napravili još jedan korak prema obrani naslova prvaka Hrvatske!

Nakon slavlja Hajduka u Rijeci trebao je Dinamovcima pozitivan rezultat u okršaju s još jednim konkurentom za titulu, koji nakon ove nedjelje to više i nije.



Mislav Oršić probio je gostujuću obranu u 34. minuti, dok je Špikić pola sata prije kraja povećao prednost, nakon oštrog ubačaja Bočkaja na peterac, gdje je najbolje reagirao naš Kurilovčanin.

Na konačnih 3:0 postavio je Menalo, desetak minuta prije kraja.

Osijek je od finiša prvog poluvremena igrao bez isključenog Cheberka i to je sigurno pomoglo Dinamu, no, aktualni prvak je od prve minute bio bolja momčad na travnjaku.

Špikić je bio u početnoj postavi trenera Čačića, u igri je bio do 70. minute te je u potpunosti svojom izvedbom zadovoljio navijače Dinama. Bio je aktivan, razigran, a dobru partiju okrunio je i važnim pogotkom.

Dinamo i dalje ima četiri boda prednosti ispred Hajduka, ostala su dva kola do kraja sezone i Plavi mogu već idućeg vikenda, pobjedom na Šubićevcu, potvrditi još jednu titulu prvaka.

Vjerujemo sa Špikićem ponovno u prvih 11!

U zadnjem kolu na Maksimir dolaze Splićani.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli