Novosti Sport Događanja

Spremni za sve izazove

28.07.2018. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice od 21 sat na Rujevici kod viceprvaka Rijeke otvaraju svoju prvoligašku sezonu!

Velika Gorica nakon gotovo dva i pol desetljeća ponovno ima klub u elitnom razredu hrvatskog nogometa i svi se nadaju kako neće biti samo prolaznik i kako će uspjeti sačuvati svoj status.

"Ovo je nešto što smo željeli! Igrati Prvu HNL je privilegija i čast, a pogotovo kad se to dogodi kad je naša reprezentacija druga na svijetu. Svi imamo obavezu i da Goricu predstavimo u dobrom svijetlu i da damo svoj maksimum. Već sam to igračima rekao u svlačionici, moja ambicija je pobijediti u svakoj utakmici, baš svakoga. Na terenu je 11 protiv 11 i ukoliko pristup bude maksimalan možemo se 'potući' sa svima," rekao je predsjednik Nenad Črnko.

"Ipak, kad vi nabrojite Dinamo, Rijeku, Hajduk, Osijek, Lokomotivu, Inter, Istru, Slaven Belupo, ostajemo na papiru samo mi i Rudeš, koji bi se trebali boriti za ostanak. Meni osobno izgleda da je ovih osam klubova u debeloj prednosti, po iskustvu. Druga liga je jedno, a Prva HNL nešto drugo. Morali smo angažirati dosta novih igrača, još ćemo ih dovesti određeni broj. Bit ćemo svjetsko čudo ako ćemo se od prvog kola uspjeti uigrati. Treba vremena za aklimatizaciju svih tih igrača i s te strane smo jedini klub koji nije imao mogućnost ostaviti kostur momčadi od prošle sezone. Gorica je sigurno u debelom minusu, ali definitivno smatram da smo u svim segmentima spremni za Prvu ligu. Uvjeren sam da Gorica može, ali puno toga će ovisiti i o igračima na terenu i određenim okolnostima..."

"Svi ulazimo s vjerom da Gorica neće biti prolaznik među prvoligašima i da ćemo biti jedna pozitivna priča," naglasio je. 

PITANJE RASVJETE?

Velika Gorica se zadužila za deset milijuna 'naših' kuna kako bi rasvjeta bila izgrađena. Očekuje se kako će Gradski stadion za noćne utakmice biti spreman do kraja rujna...

"Nogomet je jedini sport u našem gradu koji nema riješene uvjete za igranje u Prvoj ligi. Da se pitalo mene ta rasvjeta bi bila već odavno gotova. Svjesni smo okolnosti funkcioniranja gradskog Proračuna i da se često nađu i važnije potrebe od samog sporta. Natječaj je bio raspisan na vrijeme, odmah nakon odluke Gradskog vijeća. Sedam tvrtki se prijavilo i odabran je najbolji ponuđač. Prošao je zakonski žalbeni rok, rok mirovanja od 15 dana...

"Od svih ponuđača se tražilo dodatno obrazloženje u javnom natječaju i to su sve nekakvi realni razlozi zbog kojih su iscurili svi rokovi. Ugovor je potpisan prošli tjedan, a uvođenje u posao će biti u ponedjeljak ili utorak. Imat ćemo koordinacijski sastanak na Stadionu. Realni rokovi izgradnje su između 65 i 75 dana. Dobavljač stupova, koji nije iz Hrvatske, isporučit će ih između 15. i 20. rujna pa kad oni stignu potrebno je dva dana po stupu da se montiraju i postavi rasvjeta na svoje mjesto, ako svi ostali pripremni radovi budu obavljeni u roku. Realan rok je do kraja devetog mjeseca!"

Črnko se nada kako će sve biti gotovo u zamišljenom roku: "Imamo dozvolu HNS-a da do 20. rujna domaće utakmice igramo na svom stadionu u dnevnom terminu, zbog problema s radovima na travnjacima u Zaprešiću, Koprivnici, Kranjčevićevoj...

U Osijeku gostujemo 22. rujna i po nekim planovima bi tog 29. rujna prvo kolo pod rasvjetom. Ako će radovi i kasniti Gorica će igrati to kolo na nekom zamjenskom stadionu ili ćemo dobiti dodatno produljenje dozvole. Iako, vjerujem kako će i izvođač i Grad pronaći rješenje unutar ugovora da sve bude gotovo.

Dovršili smo radove na video-nadzoru te brojačima gledatelja, koji su u završnoj fazi i oni bi trebali biti u funkciji do drugog kola i domaće utakmice sa Slaven Belupom.

JOEY SUK POSLJEDNJE POJAČANJE

Trener Jakirović uskočio je na klupu nakon iznenadnog odlaska Ivana Preleca i sigurno kako mu nije bilo lako u ovom pripremno razdoblju.

Posljednje pojačanje je nNizozemac indonezijskih korijena, 29-godišnji defenzivni veznjak Joey, koji je ostavio trag u NAC Bredi i Go Ahead Eaglesima te u belgijskom Beerschotu.

"Vjerujem kako ćemo se predstaviti u dobrom izdanju, otvaranje je sezone, bit će sjajna atmosfera sigurno. Rijeka je favorit, ali ovo je nogomet i sve je moguće."

UPOZORENJE LOVRIĆU

Svojim ponašanjem negativno je iznenadio tek Kristijan Lovrić, koji nije profesionalno reagirao u nekim situacijama.

"Želim dati priliku svim igračima. Njegovo ponašanje je stvar njega kao osobe. Znam za sve, nije to ništa novo, bilo je toga i prije. Znam sve o njemu. Čuo sam i vidio njegovo ponašanje...

"Morat će 'potegnuti' puno više. Ono što je Šroler napravio kad je ušao u igru umjesto njega, tako bi trebao izgledati pravi krilni igrač. I on to zna!"

"Sa svima pričam direktno, ne umatam riječi u celofan. Najbitnija mi je momčad i tko se ne uklapa, njega će momčad eliminirati, odnosno sam će se eliminirati. Ja ću samo morati donijeti odluku. Imao sam takav sličan slučaj zimus u Sesvetama."

JAKIROVIĆ ŽELI BITI POPUT KEKA

Gostovanje kod Rijeke, koja je prošlog proljeća na svom travnjaku upisala sve pobjede, bit će veliki izazov.

"Teren na Rujevici je jako brz, a Rijeka ima svoje automatizme u igri i bit će nam vrlo teško. Bit će nam izuzetno teško, ali imamo svoj plan. Vidjet ćemo...

"Jedva čekamo da krene sezona i da vidimo pravu sliku. Sigurno smo fizički dobro spremni...

Strateg Gorice ima samo riječi hvale za Matjaža Keka

"Imam izuzetno dobro mišljenje o njemu. Rijeka je bila jedan klub prije i nakon njegovog dolaska. Rijeka je uvijek imala tradiciju, igrao sam tamo godinu dana, imaju fenomenalne navijače, cijeli grad živi za klub i ono što je Matjaž napravio stvarno kapa dole. Nije slučajno dvije godine u nizu najbolji trener u Hrvatskoj. Uspio je profilirati toliko nogometaša, prodali su puno igrača, ali tko god novi dođe uklopi se u njegov sustav i to sve dovoljno govori o njemu. To je za mene fenomenalno i ja bih jednog dana želio biti kao on. Izvlači maksimum iz igrača, igrači mu jako vjeruju i to je najveća vrijednost. Što god priča, nogometaši ga slijede...

SPREMNI ZA IZAZOVE

Sportski direktor Nikoličius najavio je dolazak još nekolicine novih igrača...

"Uzbuđeni smo, ali s druge strane ne znamo što nas na tom putu čeka. Radujemo se ovom izazovu i ne bojimo se nikog! Cilj nam je u svakoj utakmici dati svoj maksimum. Sezona će biti dugačka, ali smatram kako smo se dobro spremili. Nažalost, imali smo nepredviđene okolnosti i odlazak trenera Prelec, što nam je poremetilo planove. Drago nam je što je Sergej s nama i mislim da radi jako dobar posao. Angažirali so tri stranca, Miyu, Zwolinskog i Aršakajana te domaću četvorku - Dabru, Jovičića, Lovrića i Maloču.

Planiramo potpisati još četvoricu nogometaša, vratara, braniča te desnog i lijevog bočnog. Očekujemo ih do kraja idućeg tjedna i onda će nam trebati još neko vrijeme kako bismo se dodatno uigrali. Bit ćemo spremni za sve izazove."

 

 

Podijeli