Novosti Sport Događanja

Start nove premijerligaške sezone: U goste stiže Dubrava, Gorica i trener Mišković imaju jasne ambicije

07.09.2024. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice ove subote od 20 sati u Gradskoj sportskoj dvorani započinju novu sezonu u premijerligaškom društvu. Pripreme su odrađene, odigrane su već i neke službene utakmice u Kupu, a na startu prvenstvene sezone u goste im stiže zagrebačka Dubrava...

Ekipa pod vodstvom Mateja Miškovića, koji je stigao u završnici prošle sezone te je osvajanjem Lige za ostanak odmah pokazao kako bi mogao biti dugoročno i kvalitetno rješenje, s pripremama je krenula na kraju srpnja, a bilo je i nekih promjena u kadru.

Najvažniji odlazak je onaj Ivana Laljeka, ikone goričkog rukometa, u redove Moslavine, a klub su napustili i Matej Svržnjak i Kajo Cikatić. Veliki iskorak u karijeri napravit će Cikatić, koji je otišao u redove makedonskog prvaka Eurofarm Pelistera, dok će Svržnjak obući dres izuzetno ambicioznih Sesveta.

Nova lica u Gorici su pak Jakov Neralić, Marin Lisac, Marko Grubišić i Matej Komljenović. Grubišić je bivši igrač Zagreba i aktualni mladi hrvatski reprezentativac, Lisac i Komljenović stižu upravo iz Dubrave, a Neralić iz samoborskih Ruda i sigurno će donijeti nešto novo ovoj momčadi, jer su dovedeni talentirani rukometaši željni dokazivanja.

U Grupi B Paket24 Premijer lige, uz subotnjeg suparnika Dubravu, bit će još i našički Nexe, Bjelin Spačva iz Vinkovaca, GRK Varaždin 1930, bivši klub trenera Miškovića, te još i Karlovac, Čakovec, koji se vratio u ovo društvo, kao i Laljekova Moslavina.

Ambicija je jasna, zauzeti jedno od prva tri mjesta i vratiti se u Ligu za prvaka, gdje je proteklih sezona Gorica kvalitetom i pripadala te u konačnici pokušati izboriti novi izlazak u europska natjecanja.

U pripremnom razdoblju, uz nekoliko prijateljskih dvoboja, Gorica je već odradila i tri susreta na startu Hrvatskog rukometnog kupa, Regije Središte. Prvo je stradao niželigaš Medveščak ZG, nakon toga je Gorica bila uvjerljiva i protiv Zaprešića, a u trećem kolu je poražena i Maksimir Pastela, gdje u stručnom stožeru radi Dario Zrnić, bivši trener ŽRK Udarnik.

Mišković je i u ovoj utakmici mogao rasporediti minutažu svojim igračima te pripremati taktiku za subotnji start Paket24 Premijer lige. Na kraju, prvi strijelac je bio Jakov Dujić s devet golova, dok je Juro Čakarić dodao osam. Novopridošli Marin Lisac je suparničku mrežu zatresao šest puta, pet komada dodao je Jakov Neralić, a tri Marko Grubišić. Dva puta su precizni bili i Marko Grubišić, Vid Starčević i Rok Malin, a jednom su se u listu strijelaca upisali i vratar Marin Sorić te Zvonimir Turkalj i kapetan Hrvoje Ceković, koji je u ovom dvoboju bio suzdržan, uz čak dva promašena sedmerca, što mu nije svojstveno. U sastavu su bili i golmani Mislav Turčić i Ivan Jozepović te mlade domaće nade Fran Solariček i Roko Cvitaš, kao i iskusni Tomislav Barišić. Sve u svemu, Gorica je protiv niželigaških suparnika prezentirala svoju klasu, no, pravi ispit kvalitete ove ekipe bit će ove subote protiv Dubrave, koja se već oprostila od nastupa u Kupu, porazom kod ambicioznog Dugog Sela.

Dubravu je ponovno preuzeo legendarni Vlado Šola, a prvo ime bio je Ivan Barbić s devet golova, od čega je šest bilo s linije sedam metara.

U preostalim utakmicama Lige B još će Varaždin 1930 dočekati Karlovac, Nexe igra s Moslavinom, a u Vinkovce kod Bjelin Spačve stiže Čakovec.

Na otvaranju sezone Zagreb je očekivano s 38:24 svladao Osijek, a u Ligi A još igraju Sesvete i povratnik Zamet, Trogir i Metković-Mehanika te Poreč i Rudar iz Ruda. 

Podijeli