Novosti Sport Događanja

Steenvoorden: Poznajem sve ovdje i lako mi se vratiti

15.10.2024. / Damir Žbulj

U ovoj reprezentativnoj pauzi Gorica nije samo promijenila trenera, nego je dovela i pojačanje u obrambene redove. Matthew Steenvoorden nosio je gorički dres četiri godine i sada će ponovno biti dio turopoljskog prvoligaša...

Lani je otišao u uzbekistanski Pakhtakor Taškent, a od veljače je bio u malezijskom Terengganu FC, no, uhvatila ga je nostalgija i vratio se u Veliku Goricu, gdje će zaoštriti konkurenciju na stoperskim pozicijama, gdje su i Krešo Krizmanić, Mario Maloča, Mateo Leš, Mario Matković te Jakov Gurlica, dečko na posudbi iz Dinama, koji je ove sezone odradio tek 120 minuta u Kupu kod Croatije u Đakovu. Matković nije odigrao niti toliko, tek sat vremena u Kupu i 24 minute u prvenstvenom porazu kod Istre, još u drugom kolu, sredinom kolovoza. 

"Pratio sam Goricu cijelo vrijeme, gledao utakmice bez obzira na vremensku razliku. Poznajem sve ovdje i lako mi se vratiti. Sjećam se razgovora sa Sukom na stadionu nakon zadnje utakmice u Gorici i imam dojam kao da je to bilo jučer. Dobar je osjećaj ponovno biti kući," rekao je prilikom povratka 31-godišnji Steenvoorden.

Mario Carević već je odradio prvi trening s Goricom, a bit će zanimljivo vidjeti kako će se Steenvoorden uklopiti u njegovu viziju momčadi.

"Znatiželjan sam, jedva čekam vidjeti kako ćemo igrati i ponovno odjenuti dres Gorice," poručio je iskusni Nizozemac.

Domaće prvenstvo nastavlja se utakmicama desetog kola, u petak Rijeka gostuje kod Lokomotive, u subotu Šibenik igra s Osijekom, a Dinamo mora u Pulu. U nedjelju će Hajduk gostovati u Koprivnici, a Gorica u Varaždinu, od 18.30 sati
 

 <

Standings provided by Sofascore

Podijeli