Novosti Sport Događanja

Stolnoteniske 'poslastice' u Velikoj Gorici: Svaki navijač je dobrodošao da složimo pobjedničku atmosferu

09.02.2024. / Damir Žbulj

Stolnotenisači HSTK Velika Gorica porazom su krenuli u nastavak superligaške sezone. Varaždinski STK Starr ugostio je Goričane u Zagrebu te je opravdao ulogu favorita i svoje četvrto mjesto na ljestvici.

Veliki dobitak za Velikogoričane je povratak u sastav Martina Petrovića, koji se oporavio od ozljede te će biti veliko pojačanje za nastavak natjecanja. Upravo je Petrović osvojio jedini bod u 3:1 porazu od Starra. Gubio je 2:0 u setovima od Petara Znika, ali je preokretom stigao do pobjede te je pokazao kako uz kvalitetu posjeduje i zavidnu borbenost. Habijanec je u tri seta izgubio od Ronalda Ređepa, a Lovro Zovko je, također utri seta, izgubio i od Vidana i Ređepa.

U novom kolu ekipu Velike Gorice očekuje još veći izazov, jer u Gradsku sportsku dvoranu, u subotu od 17 sati, stiže STK Zagreb, ponajbolja ekipa Superlige, koja u svom sastavu ima Tomislava Kolareka, Bornu Peteka i Luku Zlatkova.

"Svaka pobjeda u ovom meču bila bi iznenađenje, ali u sportu je uvijek sve moguće," javio je čelnik, trener i igrač HSTK Velika Gorica, Marko Habijanec.

Međutim, u nedjelju u 11 sati dečki će ugostiti STK Marathon u pravom derbiju začelja, jer na okršaj stiže ekipa protiv koje su ove sezone upisali jedinu pobjedu.

Marathon se nalazi na pretposljednjem mjestu s dvije pobjede i ovo će biti dvoboj koji bi mogao usmjeriti borbu za opstanak.

Podrška navijača bit će od velike važnosti pa je vrhunski stolni tenis u Gradskoj sportskoj dvorani odlična pozivnica za nedjeljno prijepodne.

Ante Jakić, Martin Petrović, Lovro Zovko i Marko Habijanec upravo u ovom meču traže 'slamku spasa' za ostanak u superligaškom društvu!

"Oni u svojim redovima imaju vrhunskog majstora Roka Tošića, a uz njega su tu još i Alen Jalžabetić, Vjekoslav Nemec i Luka Mateša. U prvom dijelu sezone smo ih iznenadili i dobili s 3:2 pa se nadamo kako možemo ponoviti dobru igru i opet pobijediti. Ulaz je slobodan tako da je svaki navijač dobrodošao da složimo pobjedničku atmosferu u Gradskoj sportskoj dvorani," istaknuo je Haba.

Djevojke HSTK Velika Gorica su u drugi dio natjecanja u 1. HL Zapad krenule pomalo iznenađujućim porazom od zagrebačkog Merixa, ali u sastavu nije bilo Kelly Van Zon i Željke Jakuš pa onda konačnih 1:4 i nije neka prevelika senzacija. Ana Marija Komparić i Nikolina Crnković su izgubile svoje mečeve, dok je jedini bod donijela Mirjana Lučić.

Cure su na ljestvici u komotnoj situaciji i dalje se nalaze u gornjoj polovici ljestvice, a do novih bodova pokušat će doći u subotu, također na svom terenu. Prvo će od 11 sati igrati protiv Crikvenice, a onda od 17 sati protiv Jadrana iz Poreča. U sastav bi se trebale vratiti i Jakuš i Van Zon pa će uz Lučić i Komparić Velikogoričanke biti favoritkinje za nove pobjede.

 

 

Galerija slika

Stolnoteniske 'poslastice' u Velikoj Gorici: Svaki navijač je dobrodošao da složimo pobjedničku atmosferu Stolnoteniske 'poslastice' u Velikoj Gorici: Svaki navijač je dobrodošao da složimo pobjedničku atmosferu

Podijeli