Novosti Sport Događanja

Sva sportska natjecanja ponovno bez gledatelja!

25.10.2020. / Damir Žbulj

Posljednjom odlukom Nacionalni stožer civilne zaštite donio je nove, strože mjere u suzbijanju pandemije koronavirusa u Hrvatskoj.

Jedna od mjera je i vezana uz ograničavanje okupljanja, počet će se primjenjivati u ponedjeljak od ponoći, a na snazi će biti barem narednih 14 dana, nakon čega će se procijeniti i odlučiti treba li ih promijeniti, ukinuti, ublažiti, osnažiti ili produžiti.

"Sportska natjecanja mogu se održavati samo bez gledatelja," jedna je od brojnih novih donesenih mjera.

Utakmice i sva druga sportska događanje se i dalje mogu bez ograničenja organizirati i održavati, no, tribine će neko vrijeme biti prazne.

Odnosi se to kako i na prvoligaška natjecanja u kojima se natječu nogometaši HNK Gorica, košarkaši KK Gorica ili rukometaši HRK Gorica pa tako i do onih niželigaških, na otvorenom ili u zatvorenom prostoru. 

Voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović istaknuo je da lokalni stožeri mogu primijeniti samo strože mjere od propisanih na državnoj razini.

Aktualna epidemiološka situacija posljednjih dana se drastično pogoršala pa je odluka vezana uz publiku na utakmicama i očekivana, pošto se na većini sportskih priredbi nisu poštivale odredbe o potrebnom razmaku među gledateljima.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježen 2421 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva danas ukupno 11144.
Među njima je 825 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 58 pacijenata. Preminulo je osam osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 36380 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 437 preminulo, ukupno se oporavilo 24799 osoba od toga 1014 u posljednja 24 sata.

(Foto: HNK Gorica)

 

Podijeli