Novosti Sport Događanja

Svjetski biciklistički spektakl i ove godine projurit će kroz Veliku Goricu: Dolazak na CRO Race najavio i pobjednik Tour de Francea!

17.09.2022. / Damir Žbulj

Ponovno ćemo i u našoj Velikoj Gorici, kroz našu Zagrebačku županiju, ali i diljem Hrvatske imati priliku ponajbolje svjetske bicikliste u novom izdanju spektakularne utrke pod nazivom CRO Race!

"Sedmo izdanje ove velike međunarodne biciklističke utrke održat će se od 27. rujna do 2. listopada i ovaj put u Hrvatsku dovesti neke od najjačih UCI WorldTeam timova – šest ih dolazi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke federacije, a među njima su poznata biciklistička imena od kojih su neki pojedinci pobjednici slavnog Tour de Francea. Tako će CRO Race i ove godine u Hrvatskoj okupiti najbolje svjetske bicikliste iz Europe, Azije, Amerike i Australije koji će voziti trasu dugu preko 1.000 kilometara u šest etapa diljem Hrvatske. Ljubitelji biciklizma moći će uživati u nastupu dvadeset timova, a čitavu će Hrvatsku pretvoriti u sportsku arenu i kroz vrhunsko sportsko natjecanje gledateljima opet pokazati raskošne prizore kontinenta i obale," najavili su organizatori.

Već tradicionalno CRO Race kreće iz Osijeka, domaćina prve etape, koja ove godine završava u Ludbregu. Druga etapa počinje u pitoresknom Otočcu s ciljem u Zadru. Uzbudljiva staza čeka nas i trećeg dana utrke, a vozit će se od Sinja do Primoštena. Natjecanje se nastavlja četvrtom etapom od Biograda na Moru do Crikvenice, a u petoj će biciklisti savladavati uspone od Opatije do Labina.

Završna etapa vozi se u nedjelju, 2. listopada, od Svete Nedelje, a proći će i kroz Veliku Goricu pa preko Domovinskog mosta i kroz Dugo Selo, Vrbovec, Sveti Ivan Zelinu, a završit će u Zagrebu, na Markovom trgu, gdje će biti proglašen i ukupni pobjednik.


CRO Race iz godine u godinu postaje sve snažniji u natjecateljskom smislu, što je jasan pokazatelj njegove prepoznatljivosti u svijetu profesionalnog biciklizma. Najavljeno je kako će se na ovogodišnjem CRO Raceu natjecati neke od najboljih biciklističkih ekipa poput timova Trek-Segafredo, Jumbo-Visma, Ineos Grenadiers, Bahrain Victorious i ostalih. Neka od zvučnijih imena su Phil Bauhaus, Damiano Caruso i Matej Mohorič iz Bahrain Victoriusa, kojem se ove godine pridružio i Hrvat Fran Miholjević. Sudjelovat će i poznati Bernal Gomez, Castroviejo, Kwiatkowski, Thomas, Viviani i brojni drugi vrhunski biciklisti.

Dolazak na CRO Race najavio je i ovogodišnji pobjednik Tour de Francea Danac Jonas Vingegaard, koji nastupa za Jumbo Vismu.

Još od svog prvog izdanja biciklistička utrka CRO Race izlazi izvan okvira sportskog natjecanja, a važan je dio priče i vizije ovog događanja i promocija ljepota Hrvatske te promicanje cikloturizma. S obzirom na doseg koji CRO Race ima, a govorimo o više od 200 tisuća posjetitelja, od čega je 25 tisuća stranaca te o tome kako se utrka uživo prenosi u preko 130 zemalja svijeta, posve je jasno zašto zaslužuje titulu globalnog ambasadora Hrvatske. Razlog je to zašto su i ove godine brojni destinacijski partneri prepoznali vrijednost utrke za svoje područje i odlučili ugostiti ovo jedinstveno događanje.

Kids CRO Race – rekreacija i zabava za mališane

I ove će godine biti organiziran Kids CRO Race, utrka za djecu od 9 do 12 godina na virtualnim trenažerima koja se provodi u suradnji sa školama s ciljem poticanja mlađih generacija na sport i rekreaciju. Mladi će se natjecati u Osijeku kao gradu starta prve etape te u gradovima ciljevima ostalih pet etapa, a ukupni će pobjednik biti proglašen na glavnoj pozornici u Zagrebu.

 

 

(Foto: KL Photo)

 

 

Galerija slika

Svjetski biciklistički spektakl i ove godine projurit će kroz Veliku Goricu: Dolazak na CRO Race najavio i pobjednik Tour de Francea!

Podijeli