Novosti Sport Događanja

Tenis se vratio u Veliku Goricu

09.05.2020. / Damir Žbulj

Tenis nam se vratio u Veliku Goricu! Bliži nam se i treća faza popuštanja mjera borbe protiv koronavirusa te se nadamo kako će se sportski život u skorijoj budućnosti vratiti u normalu. 

Tenisači su već dobili dozvolu da se mogu vratiti na terene, uz pridržavanje epidemioloških mjera, no, još uvijek su to tek rekreativci. 

Svim ljubiteljima 'bijelog sporta' omogućeno je rekreativno igranje, i pojedinačno i u paru, ali uz pridržavanje preporuka, stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, vezano uz obaveznu dezinfekciju, maksimalan broj osoba, držanje fizičkog razmaka...

Još uvijek nije dozvoljeno tuširanje u klubovima, kao ni održavanje turnira i natjecanja.

Poput svih ostalih sportova i bavljenje tenisom je prekinuto sredinom ožujka, a sada se situacija, nadamo se, ipak polako vraća u normalu.

Živnuo je i TK iTeam Velika Gorica, u kojem se nadaju kako će se uskoro organizirano moći posvetiti i radu s djecom, među kojima su talentirani Iva Mišković, Abbas Nazarov, Damjan Kvakan, Jan Markan, Lucija Turčić...

HTS radi na izradi novog kalendara, te će isti biti dostupan nakon što nadležne institucije prihvate mjere za održavanje natjecanja.

U svakom slučaju, igračice i igrači svih dobnih kategorija jedva su dočekali povratak na terene.

UPUTE

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je upute za način bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom.

S obzirom na rizik prijenosa bolesti COVID-19 prilikom stavljanja u funkciju dječjih igrališta i rekreacijskih poligona na otvorenome preporučuje se sljedeće:

Fizička distanca: Potrebno je održavati fizičku distancu među osobama od 1,5 metra. Pri tome pratitelj djeteta i dijete ne moraju održavati fizičku distancu. Potrebno je obratiti pažnju odnosno podučiti djecu da izbjegavaju grupiranje na jednom mjestu i održavaju fizičku distancu koliko je moguće.

Dezinfekcija i nošenje maski za lice: Za vrijeme boravka na dječjim igralištima te tijekom bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom preporučuje se češće dezinficirati ruke te izbjegavati dodirivanje lica nečistim rukama.

 

Podijeli