Novosti Sport Događanja

Tjedan dana uoči početka priprema Gorica nema sportskog direktora

17.06.2024. / Damir Žbulj

Ono što se pričalo već tjednima sada je dobilo i službenu potvrdu. HNK Gorica je ostala bez sportskog direktora, nije produljen ugovor s Marijom Brkljačom, koji će nastaviti svoju karijeru kao sportski direktor grupacije SEH Fußball, koja upravlja s povratnikom u prvoligaško društvo, Šibenikom.

“Želim zahvaliti svim ljudima u klubu na suradnji i profesionalnosti, od radne zajednice, igrača, trenera do predsjednika Črnka. Uživao sam biti dio obitelji HNK Gorica i nadam se da ovo nije zbogom, već samo doviđenja. Također veliko hvala svim onim navijačima kojih su bili uz nas kada je bilo teško. Sretno i hrabro dalje”, rekao je Brkljača prilikom rastanka, a prenosi klupska stranica.

Brkljača će ostati upamćen u turopoljskom prvoligašu po dovođenju Željka Sopića i nekolicine igrača, kao što su Štiglec, Mrzljak, Matavž, Majstorović, Bralić ili Fućak, koji su pomogli klubu da ostvari senzacionalni 'povratak iz mrtvih' te nadoknadi dvoznamenkasti bodovni zaostatak i na kraju sezone prestigne Šibenik.

Šibenčani su iz prvoligaškog društva izbivali tek jednu sezonu i sad će imati 'gorički' štih, jer se pretpostavlja kako će za Brkljačom na Šubićevac poći i Filip Mrzljak.

"Mariju ovim putem zahvaljujemo na svemu u proteklih godinu i pol dana koliko je provodio sportsku politiku u našem klubu te mu želimo puno uspjeha u novom okruženju i sportskim izazovima," poruka je čelnika HNK Gorica.

Nije ovo prvi puta da Gorica službeno nema popunjenu funkciju sportskog direktora i da sve poslove oko transfera, dolazaka i odlazaka igrača, obavlja predsjednik Nenad Črnko, no, to se u prošlosti nije pokazalo kao najsretnije rješenje, a Črnko je i trenutno u Njemačkoj s hrvatskom nogometnom reprezentacijom, kao dopredsjednik HNS-a. 

Trener Rajko Vidović za početak priprema odabrao je idući ponedjeljak, 24. lipnja, a bit će zanimljivo vidjeti s kojim kadrom igrača će raspolagati.

Dio ekipe više nisu Munksgaard, Blummel, Matavž, Ilečić i Jan Paolo Debijađi, domaći dečko, koji će svoju vratarsku priliku ipak morati potražiti u nekoj drugoj sredini. Klub su već napustili 'Dinamovci' Marko Soldo i Gabriel Rukavina, dogovoren je nastavak suradnje s Mitrovićem, Štiglecom i Maločom, a treba još pričekati pa vidjeti kakva će biti vratarska sudbina Ivana Banića.

Potpuni oporavak Ndockyta bit će veliki plus za Vidovića, međutim, i dalje je to ekipa kojoj treba puno svježe krvi i pojačanja za nove ligaške izazove.

Turopoljski prvoligaš će u prvom kolu na Gradskom stadionu dočekati Varaždin, a početak je zakazan za 2. kolovoza. Iako, točan termin odigravanja utakmice još je podložan promjenama.

Na otvaranju četverokružnog natjecanja još će Osijek ugostiti povratnika u prvoligaško društvo, Šibenik, a hrvatski prvak Dinamo igrat će na Maksimiru s Istrom 1961.

Rijeka dočekuje Lokomotivu, dok će Slaven Belupo gostovati na Poljudu kod Hajduka.

U drugom kolu turopoljski prvoligaš ide u Pulu, nakon toga slijedi domaći dvoboj s Osijekom pa gostovanje kod Dinama. Na kraju kolovoza u Veliku Goricu stiže Šibenik, slijedi domaći okršaj s Rijekom pa utakmica u Splitu kod Hajduka te domaći dvoboj protiv Slaven Belupa. Prvi krug će Gorica zaključiti 5. listopada utakmicom kod Lokomotive.

Velika promjena u odnosu na prošlu sezonu bit će i povratak pravila da pretposljednja momčad na kraju sezone igra dodatne kvalifikacije za ostanak u najvišem rangu hrvatskog klupskog nogometa s drugom ekipom SuperSport Prve NL ili s nekom od preostalih ekipa tog ranga natjecanja koja zadovoljava uvjete te je dobila licenciju za SHNL.

Vratit će se tako dodatna neizvjesnost u prvoligaško natjecanje, a Gorica će morati biti dodatno oprezna, kako se ne bi dogodio neki krivi korak.

Podijeli