Novosti Sport Događanja

To je nogomet: Dinamo preokretom u završnici do velikog slavlja u spektakularnoj golijadi

23.01.2021. / Damir Žbulj

Utakmicu za pamćenje odigrali su Gorica i Dinamo na Gradskom stadionu u 17. kolu HT Prve lige. Bio je to derbi u pravom smislu riječi, jer su Goričani pod vodstvom novog trenera Siniše Oreščanina imali priliku nastaviti sa sjajnim jesenskim rezultatima i uhvatiti Dinamo pri samom vrhu ljestvice...

Međutim, aktualni prvak i branitelj naslova je u posljednjim minutama dvoboja uspio okrenuti rezultat u svoju korist i na kraju slaviti 4:3 golovima Petkovića iz kaznenog udarca i Theophilea Catherinea u finišu sudačke nadoknade.

Puno više je turopoljski prvoligaš zaslužio i ovaj put protiv Plavih, ali kako se često kaže - to je nogomet.

Prvih 11 protiv GNK Dinamo Zagreb 📋 #oneteamonedream

Posted by HNK Gorica on Saturday, January 23, 2021

Sve je tako lijepo izgledalo na početku susreta, jer su Goričani nakon dobro otvaranja već u 11. minuti bili u prednosti. Dario Špikić je sjajno asistirao, Matar Dieye je milimetarski izbjegao zaleđe i preciznim udarcem svladao Livakovića. Prvo je pogodak bio poništen, pomoćna sutkinja podignula je zastavicu, ali je VAR nakon gotovo dvije minute ipak potvrdio vodstvo domaćih.

Nije Dinamo nakon toga proigrao, već je Gorica dopustila gostima da dođu do daha i uhvate svoj ritam, što je i rezultiralo preokretom. Prvo je Luka Ivanušec uspio pronaći put do mreže u 34. minuti, a par minuta kasnije strijelac je i Mislav Oršić, koji uz pomoć goričke obrane vara Banića.

Ipak, za ekspresno izjednačenje zaslužan je Kristijan Lovrić, koji se izborio za poziciju ispred suigrača Dieyea i tako upisao svoj 11. prvenstveni gol sezone. Izjednačio se na vrhu ljestvice s Gavranovićem, koji od četiri pogotka Dinama na Gradskom stadionu ove subote nije zabio niti jedan, iako je na terenu proveo svih 90 minuta.

Početak drugog poluvremena obilježio je veliki pljusak, koji je dodatno otežao uvjete za igru na već poprilično lošem travnjaku.

I nije se puno toga značajnog događalo sve do 61. minute, kad je loptu na desnoj strani prihvatio Dario Špikić i majstorskim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio u mrežu hrvatske reprezentativne 'jedinice'.

Krenuo je poslije toga Dinamo po izjednačenje, koje je dočekao na ulasku u sudačku nadoknadu susreta.

Banić se u nekoliko navrata iskazao dobrim intervencijama, ali udarac s bijele točke Brune Petkovića nije mogao zaustaviti. Musa Muhammed srušio je hrvatskog reprezentativca, koji je bio siguran realizator, no, dojma smo kako je u začetku te akcije Dinamo sudačkom pogreškom došao do ubacivanja sa strane, koje je u konačnici rezultiralo izjednačenjem.

Mamićevi igrači u samom finišu jurnuli su po sva tri boda i to im se ostvarilo u zadnjim sekundama. Musa ruši Atiemwena u prodoru po lijevoj stani, slobodan udarac izveo je Tolić, a lopta je u gužvi došla do stopera Theophilea Catherina, koji kroz 'šumu nogu' nekako uspijeva poentirati za konačnih 4:3 i ogromno slavlje Dinamovaca, čime su pokazali koliko im je značio ovaj rezultat.

Nažalost, ovo je deveti poraz Gorice u desetom međusobnom susretu s Dinamom, a baš kao i ranije, i u ovom dvoboju bilo je prilika i za nešto više.

Dinamo se sada izjednačio na vrhu ljestvice s Osijekom, koji također ima 36 bodova, ali i jednu utakmicu više.  Gorica i dalje drži treće mjesto s 30 bodova, a u idućem kolu mora na gostovanje u Rijeku. 

Podijeli