Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Toni Fruk novo pojačanje, Gorica uvjerljiva protiv 'nogometaša bez ugovora'

24.06.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice odigrali su prvu pripremnu utakmicu pod vodstvom novog trenera Krunoslava Rendulića te su upisali sigurnu 4:1 pobjedu protiv ekipe Hrvatske udruge nogometni sindikat, sastavljene od igrača bez profesionalnog ugovora, koji se bore za angažman u novoj sezoni.

Strateg turopoljskog prvoligaša odlučio se za dvije postave, od prve minute su krenuli Ivan Banić, pobjednik 'reality showa' Utakmica života Marijo Tomić, Steenvoorden, 19-godišnji stoper Saša Marjanović, koji je stigao iz Intera, Krešo Krizmanić, Hrvoje Babec, kapetan juniora Tin Zavalić, povratnik Martin Šroler, Josip Mitrović, talentirani 20-godišnji ofenzivac Toni Fruk, koji je stigao iz Dubrave Tim kabel, ali je protekle dvije sezone bio pod ugovorom s Fiorentinom, gdje je stigao iz belgijskog Mouscrona za milijun i pol eura. U vrhu napada i dalje je Matar Dieye.

Fruk je proteklu sezonu u 2. HNL upisao 24 nastupa, zabio osam golova i upisao tri asistencije.

"Nakon što sam šest mjeseci proveo na posudbi u Dubravi, želio sam klub koji će za mene biti stepenica više, a Gorica to definitivno jest. Sad je na meni da se dokažem ovdje. Goricu sam sa strane vidio kao vrlo ozbiljan klub, kao legitimnog kandidata za pozicije u vrhu tablice. Na kraju prošle sezone nije bilo sreće, a moja je želja da u sezoni pred nama pomognem momčadi da budemo bolji i uspješniji," rekao je na predstavljanju. 

U Fiorentini se nije naigrao, imao je problema s ozljedom, ali je ipak kao golobradi mladić prikupio vrijedno iskustvo. 

"Zadovoljilo bi me da Gorica bude što više plasirana na tablici, a osobno mi je želja nametnuti se treneru i pomoći momčadi kako god mogu," dodao je momak porijeklom iz okolice Našica, koji je imao sličan nogometni put kao i Hrvoje Babec. Kao klinac je trenirao u nogometnoj akademiji 'Krpan & Babić', a vrlo rano je u karijeri upoznao surovi profesionalizam u inozemstvu. 

U drugom poluvremenu Rendulić je isprobao jednu novu momčad, novopridošli vratar Dominik Kotarski je stao među vratnice, Musa Muhammed, Aleksandar Jovičić, Nasiru Moro i junak juniorske momčadi i kvalifikacija za Prvu HNL Ivan Josip Zorica bili su u posljednjoj liniji u posljednjoj liniji, Junior, Jurica Pršir, Matej Adžić, Tin Janušić i Kristijan Lovrić bili su iza leđa Frana Brodića, još jednog pojačanja za novu sezonu.

Sredinom prvog poluvremena Matar je prvi zatresao mrežu solidnog suparnika, pod vodstvom Ivana Landeke, koji je na raspolaganju imao nekolicinu dobro poznatih igrača s domaćih travnjaka, od vratara Picaka preko Mužeka, Cerovca i Mioča pa do Ivana Delića, Čurjurića i Gabrijela Bobana.

U 34. minuti Šroler je atraktivnim pogotkom pokazao kako će imati što za reći u novoj prvoligaškoj sezoni, dok je ubrzo i Dieye ponovno bio strijelac.

Početkom nastavka HUNS je smanjio iz penala preko Čurjurića, dok je konačni rezultat postavio Brodić, sedam minuta prije kraja.

Iduća provjera je protiv Celja u Čatežu, a nakon toga slijedi šest dana priprema u Sloveniji.

Krajem lipnja zakazana je utakmica s rumunjskim klubom UTA Arad na Rogli, a 3. srpnja protiv vojvodine na terenu Zreče. Posljednja provjera bit će 10. srpnja protiv slovenskog Brava na velikogoričkom Gradskom stadionu.

Tjedan dana nakon toga slijedi početak nove sezone i gostovanje na Rujevici kod Rijeke.

Podijeli